Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Collboni

Collboni no descarta el «no-acord» per formar govern i avisa Colau que no hi haurà «xecs en blanc»

A més, el líder del PSC a l’Ajuntament de Barcelona ha criticat la decisió de l’alcaldessa de tornar a penjar el llaç groc a la façana del consistori

Collboni
Collboni no descarta el «no-acord» amb Colau i avisa que no hi haurà «xecs en blanc» | CatalunyaDiari.cat

 

El líder del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha avisat la nova alcaldessa, Ada Colau, una setmana després de ser escollida que no descarta «el no-acord» per formar govern i apunta que les negociacions van «a poc a poc».

En una entrevista a 'La Vanguardia' Collboni ha indicat que se sent «optimista», però no ha volgut donar res per fet i ha assegurat que s'obre un escenari de «corresponsabilitat».

Considera que Colau s’ha «extralimitat» amb el llaç groc

En aquest sentit, el líder del PSC ha recordat a Colau que va aconseguir l'alcaldia «gràcies als vots del PSC» i ha assegurat que, en cas d'acord, el govern sortint serà «ampli i sòlid».

En referència a la decisió de l'alcaldessa de tornar a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament, Collboni ho ha titllat de «decisió precipitada» i «d'error», com ja van fer membres de la seva formació, i ha afegit que l'alcaldessa «es va extralimitar» perquè és un acord que considera que hauria d'haver pres la junta de portaveus.

Collboni avisa que no hi haurà «xecs en blanc»

En referència al suport a Colau per conformar govern, Collboni ha avisat que no hi haurà «xecs en blanc» i ha posat al centre del debat el programa electoral que cal «dur a la pràctica».

Ada Colau torna a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Barcelona
Collboni ha criticat que Colau tornés a penjar el llaç groc a la façana de l'Ajuntament de Barcelona | ACN

 

«Hem complert amb el compromís que l'alcaldia sigui progressista i que no estigui subordinada al procés. Ens queda el tercer compromís, el del bon govern, un executiu eficaç i centrat en els problemes de la ciutat», ha explicat.

Assegura que vol confiar en BComú

Collboni també ha tret ferro al fet que a l'anterior mandat es trenqués l'acord entre socialistes i comuns i ha assegurat que s'ha fet «un reset» amb les eleccions. «Serà un govern amb la mateixa alcaldessa però serà un altre govern», ha avançat.

Tot i això, Collboni  ha avisat que la confiança «es guanya en molts anys» i es pot perdre «en qüestió de segons», encara que ha assegurat que ell vol «poder confiar» en BComú.

Pel que fa a la possibilitat d'un altre trencament de l'acord en cas d'un govern conjunt, Collboni ha volgut diferenciar-ho del darrer mandat i ha posat l'accent en el fet que les bases votessin en consulta a favor del pacte i que els mateixos dirigents el veiessin amb bons ulls. «El compromís explícit de l'alcaldessa, de la direcció del partit i el suport de les bases són la millor garantia», ha confiat.

També et pot interessar...