Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge arxiu Collboni

Jaume Collboni reconeix que caldrà temps per resoldre la crisi de seguretat de Barcelona

En una entrevista per 'Betevé' ha assegurat que espera «un esforç de compromís i col·laboració» després de la Junta de Seguretat Local prevista per aquest divendres

Ada Colau i Jaume Collboni
Collboni també ha assegurat que no volen excloure a cap dels grups per a poder arribar a acords: «Junts per Catalunya, Valls i, fins i tot, el PP» | Twitter (@324cat)

 

El primer tinent d'Alcalde, Jaume Collboni, ha admès que caldrà temps per solucionar la «crisi de seguretat que hi ha a la ciutat», en una entrevista a 'Betevé'.  Admet que «és un problema que té la seguretat en aquests moments», però que des de l'Ajuntament estan disposats a solucionar. Tot i reconèixer la complicada situació, el socialista també ha mostrat esperances per millorar-la, assegurant que  «es podrà superar», encara que porti el seu temps.

Collboni s'ha mostrat d'acord la nova figura d'Albert Batlle, nomenat tinent d'alcalde de Prevenció i Seguretat: «Barcelona no havia tingut mai un tinent d’alcalde dedicat exclusivament a la seguretat», ha dit.  En aquest sentit, Collboni ha volgut deixar ben clar que diposita plena confiança en el regidor Batlle: «Una persona, a més, acreditada amb solvència, trajectòria i coneixement de la matèria com és el senyor Batlle», fent referència a la seva experiència com a director general dels Mossos d'Esquadra.

Demana «un esforç de compromís i col·laboració»

A més, Collboni ha volgut destacar que una de les properes accions que entomarà el govern municipal per abordar la qüestió de la seguretat de Barcelona és la Junta de Seguretat Local, la qual se celebrarà aquest divendres i en la qual també assistirà Miquel Buch i representants tant de la Policia Nacional i de la Guàrdia Civil.

Per altra banda, el líder del PSC a Barcelona ha fet una crida a fer «un esforç de compromís i col·laboració», i també ha recordat que la Generalitat i l'Estat també tenen competències en la gestió de la seguretat a Barcelona. Per tot plegat, Jaume Collboni ha assegurat que  espera «mesures tranquil·litzadores» del govern català  després d'aquesta trobada prevista per aquest divendres.

El regidor electe de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona Quim Forn, custodiat pels Mossos d'Esquadra, sortint del consistori després de fer els tràmits per obtenir l'acta
Collboni veu bé renunciar a un vot per a igualar les condicions amb JxCat per l'absència de Forn | CatalunyaDiari.cat

 

Pactes possibles amb tots els partits, inclòs el PP

A banda de la seguretat de la capital catalana, Collboni ha tingut temps de parlar sobre altres temes durant la seva entrevista a 'Betevé'. El primer d'ells ha estat els grups municipals amb què s'asseuria a parlar. «El nostre soci prioritari és ERC», ha assegurat Collboni, afegint, a més, que és el grup amb el qual el govern municipal  vol reunir-se en primer lloc.

D'altra banda, però, Collboni també ha assegurat que  no volen excloure a cap dels grups per a poder arribar a acords: «Junts per Catalunya, Valls i, fins i tot, el PP». A més, el socialista ha admès l'important «paper clau» que ha jugat Manuel Valls en la investidura d'Ada Colau.

Un vot menys per un «'fair play'» amb Forn

El socialista també ha parlat sobre el vot de Joaquim Forn. L'exconseller de la Generalitat no va poder assistir al primer plenari  del mandat perquè no va obtenir l'autorització del Tribunal Suprem per a poder sortir de la presó durant unes hores.

En aquesta línia, Jaume Collboni veu amb bons ulls que un dels 18 membres que formen el govern municipal renunciï a un vot per a poder compensar l'absència del president del grup municipal de JxCat. A més, ha volgut defensar que es tracta d'una «tradició i deferència» que hi ha a l'Ajuntament, un «'fair play' que s'ha de mantenir».

  

També et pot interessar...

  • ANC: «Hem d'evitar que l'independentisme s'adormi durant anys»
  • Torra demana a Sánchez un referèndum o votarà «no» a la investidura