Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Comín critica a ERC haver votat la investidura de Sánchez

Ha fet les declaracions el matí d'aquest dimarts, 26 de maig

Toni Comín, en una entrevista.
Toni Comín, en una imatge d'arxiu. | CatalunyaDiari.cat

L'eurodiputat de JxCat Toni Comín, exdiputat al Parlament, alhora, per ERC, ha criticat aquest dimarts, 26 de maig, l'actitud del partit al qual va representar, com a independent, fins l'any 2019. En una trobada amb la premsa, l'exconseller de Salut del govern Puigdemont ha considerat que «la negociació per part d'una part de l'independentisme no es va plantejar de manera eficaç ni intel·ligent. Van donar la investidura a canvi pràcticament de res».

Comín critica l'estratègia d'ERC

D'aquesta forma, Comín s'ha referit a ERC, que va abstenir-se al gener en la investidura de Pedro Sánchez, tot i que no n'ha esmentat en cap moment les sigles. L'eurodiputat de JxCat ha dit que «si s'havia d'investir Sánchez es podien obtenir uns rèdits i i avantatges polítics molt més forts que els que es van aconseguir», ja que considera que la taula de negociació assolida «encara no és res». Per a Comín, calia fer una negociació «amb una mica més de força i d'astúcia».

L'exconseller de Salut ha criticat que ERC no aprofités la seva victòria electoral a les eleccions generals per formar una plataforma independentista des de la qual negociar conjuntament la investidura de Pedro Sánchez, i optés per negociar de forma exclusiva amb el PSOE i Unides Podem, sense comptar amb JxCat —ni amb la CUP.

Puigdemont parla sobre l'article de Tardà

D'ERC també n'ha parlat, encara que de manera indirecta, l'expresident de la Generalitat i actual eurodiputat Carles Puigdemont. Puigdemont ha afirmat que l'article de Joan Tardà d'aquest dimarts expressa «opinions legítimes» però que no representen les d'Esquerra Republicana. «Té molta audiència, però no representa ERC», ha dit sobre l'exlíder d'ERC a Madrid. Puigdemont ha defensat que la relació de JxCat i ERC és «la d'uns socis de govern» i que, pels republicans «parlen la seva executiva, el seu president i la seva secretària general». «Aquí ens fem falta tots, inclús Joan Tardà», ha assegurat.