rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

La Comissió Europea rebutja donar la seva opinió sobre els empresonaments però defensa la independència jurídica de l’Estat

No han deixat indiferent a ningú
La portaveu de l’Executiu europeu, Annika Breidthardt | Cedida

 

Aquest divendres, 3 de novembre, la Comissió Europea (CE) ha rebutjat donar la seva opinió sobre els empresonaments preventius dels consellers de la Generalitat del passat dijous, 2 de novembre. Segons informa 'La Vanguardia', la portaveu de l'Executiu europeu, Annika Breidthardt, «respecta la independència de les autoritats judicials de l'Estat», i no ha fet cap mena de comentari sobre els processos legals actualment en curs. Breidthardt, ha rebut diverses preguntes relacionades amb els fets, i ha respost que, «respectem completament l'ordre constitucional a Espanya i m'agradaria deixar-ho aquí».

Totes les preguntes giraven al voltant respecte als drets fonamentals dels encausats, i si la CE pensa si l'Estat es respecta la separació de poders, segons argumenta el diari 'Expansión'. L'executiu comunitari no ha fet cap esmena a la causa independentista. Tanmateix, la portaveu no ha volgut que es comparés aquests procediments d'infracció que la CE ha obert a altres països com Polònia, que posaven en perill el principi de la separació de poders: «No veig comparació possible».

A més, va assenyalar que el president de la CE, Jean-Claude Juncker, ha manifestat que l'Executiu no té cap mena d'intenció de «mediació», en la crisi catalana. Tanmateix, no ha volgut fer declaracions sobre l'euro ordre de detenció contra el president Puigdemont, i la resta del seu executiu. A la vegada, ha insistit que Juncker «està en contacte constant amb tots els Estats membres».

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris