Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'exterior dels estudis de TV3

El Parlament 'passa revista' a TV3 sobre el cas Rosell o les mascaretes de Canadell

La cita serà aquest divendres a partir de les deu del matí

Imatge de l'exterior dels estudis de TV3
Els directors de TV3 i Catalunya Ràdio se sotmeten demà al control dels diputats al Parlament de Catalunya. | TV3

Després de dos mesos sense que se n'hagi celebrat cap sessió, aquest proper divendres, 22 de maig, es torna a reunir la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA)  al Parlament de Catalunya. Ho farà amb TV3, de nou, al punt de mira dels diputats dels diversos grups parlamentaris: el seu director Vicent Sanchis s'haurà de sotmetre a les preguntes dels diversos representants de la cambra.

Tal com es desprèn de l'ordre del dia, la sessió de la comissió arriba amb feina endarrerida, després de no haver-se convocat des del passat mes de març, i serà un bon examen per a la tasca duta a terme per la televisió i la ràdio públiques del país al llarg de la pandèmia del coronavirus. Una etapa de vuit setmanes en què especialment la Televisió de Catalunya no ha estat pas exempta de polèmica, a jutjar per les preguntes consignades en aquest ordre del dia.

El cas Rosell i les mascaretes de Canadell, en el punt de mira

Una qüestió sobre la qual es parlarà, i molt, és sobre l'emissió, tot just diumenge passat, del documental 'El cas Rosell' i, en concret, de la 'censura' que va patir la peça segons el seu autor, el periodista Víctor Lavagnini, que es va negar a signar-lo. En concret, denunciava que la direcció de 'TV3' havia retallat un fragment del documental en què Rosell al·ludia Jaume Roures, el propietari de Mediapro.

En concret, els diputats Nacho Martín Blanco (C's), David Pérez (PSC) i Marta Ribas (Catalunya en Comú Podem) plantejaran qüestions sobre aquest documental a Sanchis; mentre que Raquel Sans (ERC) ho farà directament a Núria Llorach, la presidenta en funcions de la CCMA.

A més, també preguntaran sobre la tria de convidats en els programes en què s'ha tractat la pandèmia: una de les aparicions més polèmiques va ser l'aparició de Joan Canadell, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, 'venent' les MaskCat, unes mascaretes fetes a Catalunya per protegir-se del virus, al programa 'Preguntes Freqüents', que apareixerà també divendres en comissió.