Puigdemont, a les comissions de Comerç Internacional i Transport de l'Eurocambra

Cap dels eurodiputats postconvergents accediran a les comissions d'Assumptes Jurídics ni Interior

L'expresident Carles Puigdemont durant la reunió amb JxCat a Brussel·les el 9 de desembre del 2019
Puigdemont, en una imatge d'arxiu. | Cedida

L'ex president de la Generalitat de Catalunya i actual eurodiputat, Carles Puigdemont, formarà part aquesta legislatura de la comissió de Comerç Internacional i de la de Transports al Parlament Europeu, d'acord amb el repartiment de tasques acordat pels diputats no inscrits, que situa els seus ex consellers, Clara Ponsatí i Toni Comín, a les d'Indústria i Desenvolupament, respectivament.

Ni a Interior ni a Assumptes Jurídics

D'aquesta manera, cap dels tres eurodiputats formaran part de les comissions europarlamentàries dedicades a Interior —en què es debatrà la reforma de l'euroordre si finalment la Comissió Europea decideix impulsar-la— ni a Assumptes Jurídics. A la pràctica, això no els impedeix intervenir en els debats d'aquestes comissions, però sí votar en la seva presa de posicions.

L'assignació d'una comissió suposa, 'a priori', que l'eurodiputat centrarà el seu treball parlamentari en aquest àmbit, per exemple fixant com a prioritaris els assumptes relacionats amb aquesta àrea o dedicant a aquestes qüestions les seves intervencions en sessió plenària.

En el cas de Puigdemont, a més de figurar com a titular en la comissió de Comerç Internacional serà suplent a la de Transports, mentre que Comín figura com a titular en Desenvolupament i com a suplent en la de Medi Ambient i Salut. Ponsatí, que ocuparà per primera vegada aquesta setmana el seu escó d'eurodiputada, és titular de la comissió d'Indústria, Investigació i Energia i suplent en la d'Economia i de Mercat Interior i Consum.

Puigdemont, Comín i Ponsatí, eurodiputats no inscrits

Els tres eurodiputats de JxCat ocupen els seus respectius escons com a no inscrits després de fracassar en el seu intent per integrar-se al grup dels Verds / ALE, on hi ha ERC. L'Eurocambra els ha reconegut com a eurodiputats com a conseqüència de la sentència de Tribunal de Justícia de la UE sobre l'abast de la immunitat europarlamentària del líder d'ERC, Oriol Junqueras.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari