ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

El Comitè de Drets Humans de l'ONU admet a tràmit la demanda de Carles Puigdemont per la vulneració dels seus drets polítics

La notícia arriba després que la setmana passada també s'hagi admès a tràmit una demanda similar de Jordi Sànchez

Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu
Carles Puigdemont, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

El Comitè de Drets Humans de l'ONU ha admès a tràmit la demanda de l'expresident Carles Puigdemont contra la «vulneració» dels seus drets polítics a l'Estat espanyol.

Les Nacions Unides van acceptar la demanda a tràmit el dilluns passat, 26 de març, mentre Carles Puigdemont compareixia davant les autoritats alemanyes. L'expresident català va declarar ahir davant un jutge alemany —després d'haver estat detingut el diumenge passat— i l'ONU va servir-se de l'ocasió per considerar la petició del cap de files de Junts per Catalunya.

L'ONU ja va demanar «drets polítics» per Jordi Sànchez

El cert és que la decisió de l'ONU se suma al dictamen de la setmana passada sobre Jordi Sànchez. L'expresident de l'ANC, que porta més de cinc mesos a Soto de Real, va recórrer a les Nacions Unides davant la impossibilitat de ser investit. Mesos abans, de fet, Amnistia Internacional ja havia demanat «l'excarceració immediata» de Sánchez a la justícia espanyola.

En aquest context, doncs, l'ONU admet a tràmit la demanda de Puigdemont després que la setmana passada instés a Espanya a respectar els drets polítics de Jordi Sànchez

El jutge alemany manté Carles Puigdemont a la presó mentre no es resolgui l'extradició

Va ser la decisió que va prendre ahir el jutge alemany davant la petició de la justícia espanyola d'extradir Carles Puigdemont. En aquest context, doncs, la justícia alemanya va optar per prolongar la custòdia policial per a Carles Puigdemont, mentre no es resolgui l'extradició.

L’expresident de la Generalitat, que porta dues nits a la presó de Neumünster, va ser arrestat el passat diumenge, 25 de març, per les autoritats policials d’Alemanya després d’haver accedit en territori alemany per la frontera amb Dinamarca.

En aquest context, doncs, el cap de files de Junts per Catalunya haurà d'esperar a la decisió de la justícia germànica, fins que no es prengui una decisió definitiva sobre el seu trasllat a Espanya. 


Comentaris

envia el comentari