ÚLTIMA HORA

🚨 Els sindicats dels Mossos demanen a la Generalitat que convoqui la Junta de Seguretat

ÚLTIMA HORA

🚗 SEAT atura la seva planta de Martorell per la vaga general de demà

El Comitè de Drets Humans de l'ONU demana l'alliberament de Romeva, Bassa, Rull i Forn

Considera que el seu empresonament és arbitrari
L'ONU també ha demanat l'alliberament de Romeva, Bassa, Forn i Rull | Cedida

 

El Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU considera que la presó preventiva de Quim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa és «arbitrària», seguint el mateix criteri expressat en el cas de Junqueras, Sánchez i Cuixart.

 

Reclama mesures per remeiar la situació dels presos

Segons recull una opinió a la qual ha tingut accés l'ACN, el grup demana al govern espanyol que adopti les mesures necessàries per remeiar la situació dels presos «sense dilació», deixant-los en llibertat «immediatament». A més, també sol·licita que se'ls concedeixi el dret «efectiu» a una indemnització i altres tipus de reparació i s'adoptin les mesures pertinents «contra els responsables de la violació dels seus drets».

 

Alfred Bosch celebra la decisió a les xarxes socials

Alfred Bosch ha celebrat a través de Twitter que l'ONU doni la raó «de nou» als «presos polítics», després que el Grup de Detencions Arbitràries de l'organisme internacional hagi demanat també la llibertat «immediata» de Quim Forn, Raül Romeva, Josep Rull i Dolors Bassa, com ja ho va fer mesos enrere amb Jordi Sànchez, Jordi Cuixart i Oriol Junqueras.

 

 

El conseller d'Acció Exterior de la Generalitat ha combregat amb l'opinió del grup, segons la qual la detenció és «arbitrària». Bosch ha recordat al govern espanyol, sense citar-lo, que «cal complir» amb els dictàmens d'organismes internacionals, i ha demanat que es respectin els drets humans.

 

També et pot interessar...

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris
jose luis
Espanya mi querida Ñ donde esta mi voto al Sr junqueras, Puigdemont, Romeva etc....................... ????????? sí, ya lo se, PISOTEADOS por que????????????? también lo sé. Porque sois un atajo de perdedores y además corruptos. No quiero saber nada de nada con Ñ asta que ponga todo en su sitio. después ya veremos pero de momento, a hacer puñetes vosotros y vuestras estúpidas leyes