Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Presos de l'1-O

Sis dels presos compareixeran presencialment al Parlament el 28 de gener

La seva intervenció serà presencial i no pas per videoconferència

Presos de l'1-O
Imatge dels presos independentistes compartida per Òmnium Cultural | ACN

Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn i Dolors Bassa abandonaran per unes hores, el proper 28 de gener, les presons de Lledoners i Puig de les Basses on estan reclusos per comparèixer al Parlament de Catalunya en el marc de la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 a Catalunya. La compareixença serà física i no per videoconferència.

El TC rebutja el recurs de Turull per la no-assistència a la seva pròpia investidura

Tot plegat passa el mateix dia que el ple del Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat per unanimitat el recurs presentat per Carles Puigdemont, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i 30 diputats més del Parlament contra la decisió del Tribunal Suprem que va impedir que Turull assistís al Parlament per ser investit president de la Generalitat.

El TC ha inadmès el recurs d'empara contra la interlocutòria del 23 de març del 2018  que va acordar la presó provisional de Turull, quan ja havia començat el debat d'investidura, perquè considera que no van esgotar la via judicial abans de recórrer al Constitucional.

El ponent, Antonio Narváez, destaca que els demandants no van denunciar la vulneració de drets al magistrat instructor Pablo Llarena ni tampoc a la sala de recursos del Suprem. Admetre el recurs «suposaria arbitrar per a ells una via privilegiada d'accés al recurs d'empara», diu la sentència. Això «impedeix» al TC «examinar el fons del recurs interposat» en el qual van denunciar la vulneració del dret de participació política de Turull.

També et pot interessar...