ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

Compromís s'inclina per una aliança amb el partit d'Errejón per a concórrer a les eleccions del 10-N

L'Executiva ha acordat per consens «obrir la porta a una aliança que siga el més plural possible»

Compromís Oltra Baldoví
Mónica Oltra i Joan Baldoví en una imatge d'arxiu | Europa Press

La Comissió Executiva de la coalició Compromís ha votat majoritàriament este dilluns explorar un pacte amb Més Madrid i «altres forces» per a concórrer a les eleccions generals del pròxim 10 de novembre en una «plataforma àmplia i plural» d'altres territoris. Tot i això, la decisió encara s'ha de consultar de forma telemàtica amb la militància de Compromís.

L'Executiva de Compromís s'ha reunit durant la vesprada d'este dilluns per a debatre les possibles aliances amb què la coalició es presentarà als comicis i marcar la seua estratègia electoral. Tant Bloc i Iniciativa, majoritàries en la coalició, com Els Verds s'han inclinat per un acord amb Més Madrid.

Per a Compromís, l'«escenari ideal» seria una plataforma àmplia, però, «davant la manifesta impossibilitat de conseguir-ho», l'Executiva ha acordat per consens «obrir la porta a una aliança que siga el més plural possible,  a on s'incloguen Més Madrid i altres formacions d'altres territoris de l'Estat», ha indicat la coalició en un comunicat.

Mónica Oltra: «El Botànic continua estant a prova de bombes»

La coportaveu de Compromís i vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha expressat, abans de desitjar que més partits se sumen a esta «plataforma horitzontal», que «volem fer una unió de diferents experiències polítiques de diferents territoris, d'igual a igual». A més, s'ha referit a un context d'«anomalia democràtica» i ha assenyalat que la repetició electoral ha generat un «descontentament en la població». Enfront d'això, la «resposta es resumix en escoltar, parlar i pactar, ací hem estat sempre».

D'altra banda, Oltra ha agraït a Unides Podem l'oferta de concórrer amb ells i ha assenyalat que la decisió de l'Executiva no és «obstacle» per a preservar els «governs compartits» i la «sintonia». De fet, ha assegurat que el Botànic «continua estant a prova de bombes» i que Compromís, amb esta decisió sobre els comicis, servirà d'argamassa» al govern valencià perquè amb ella la coalició se n'«ix de la confrontació» que ha provocat la investidura fallida.

Les lliçons de Baldoví

El portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha volgut donar «amb tota la humilitat, tres lliçons»: primer, que la coalició «porta deu anys aprenent a conjugar el verb pactar»; segon, que es poden «tindre opinions absolutament diferents però al final el que prima és el que prima» i finalment que «en Madrid, han d'aprendre que des de la perifèria també es pot entendre eixe dibuix d'un estat divers», a on Compromís «vol aportar la seua veu i altres forces de l'estat poden aportar».

Baldoví també ha indicat que, «si la militància ho acorda», Més Madrid i Compromís es reuniran com també «totes les opcions que es puguen presentar». I és que, al seu juí, «a partir del pas que dona Compromís, l'espai serà molt més plural».

També pots llegir...


Comentaris

envia el comentari