Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

En Comú guanyaria les eleccions a Sant Feliu de Llobregat

El partit aconseguiria un 25% dels vots, en segon lloc quedaria PSC amb un 20% dels vots

En Comú s'alçaria amb el poder a Sant Feliu de Llobregat
En Comú s'alçaria amb el poder a Sant Feliu de Llobregat | Twitter

 

Si es realitzessin ara mateix les eleccions municipals a Sant Feliu de Llobregat hi guanyaria En Comú Podem amb entre un 25,5% i un 26,5% dels vots totals. Així ho ha fet públic una enquesta de l’empresa Gesop. Amb aquestes dades els Comuns s’emportarien entre sis i set escons a Sant Feliu de Llobregat.

En segon lloc d’aquesta enquesta ha quedat PSC, qui s’emportaria entre el 19,5% i el 20,5% dels vots, el que es traduiria en quatre o cinc escons en total.  En tercera posició es col·loca Esquerra amb unes xifres entre el 16,5% i el 17,5% i un total de quatre escons. Per darrere i en quarta posició li seguiria Ciutadans amb tres escons, resultat d’haver aconseguit entre un 13% i un 14% de l’escrutini total.

Per darrere i com a partits secundaris hi quedarien: PDeCAT amb entre el 7% i el 8% dels vots, el que serien entre un o dos escons;  el partit municipal Veïns Per Sant Feliu  amb entre el 6,5% i el 7,5% dels vots i entre un o dos escons;  i finalment el PP amb únicament un 4,5% o un 5,5% dels vots totals i un escó o inclús podria quedar fora de representació degut a una xifra tan baixa.

ERC guanyaria les eleccions a Catalunya

En una enquesta realitzada recentment pel CEO, Esquerra Republicana guanyaria les eleccions al Parlament de Catalunya. La formació independentista incrementaria els seus escons entre 36 i 38 diputats i, en aquesta mateixa línia, l’auge republicà reforçaria el sobiranisme a l’hemicicle.

Un 47,2% dels catalans confirmen a través de l’enquesta que volen que Catalunya esdevingui un estat independent. Dada que creix respecte el darrer sondeig, ja que aleshores la quota sobiranista ascendia al 46,7%. Així mateix, la majoria de les forces independentistes a  la cambra catalana oscil·laria entre els 69 i els 73 escons.

Junts per Catalunya perdria escons

La clatellada, per contra, se l’enduria Junts per Catalunya. La formació demòcrata perdria entre 9 i 10 escons i se situaria amb entre 23 i 24 diputats, tot i que el testimoni l’agafaria en part una CUP que sumaria entre 6 o 7 escons, recuperant així part de l’electorat que va perdre a les eleccions del 21-D.

Una altra de les notícies del sondeig seria la caiguda de Ciutadans, tot i que es mantindrien com a segona força. La formació que lidera Inés Arrimadas es mantindria en segona posició però amb una caiguda d’entre 6 i 7 diputats. Una mala dinàmica de la dreta a Catalunya que s’accentua amb la posició d’un PP, que té una estimació de vot del 3,3% i el marge imprescindible per tenir al Parlament és del 3%.