URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

En Comú Podem no donarà suport a la investidura de Jordi Sànchez

Xavier Domènech i Roger Torrent durant la reunió d'avui
Xavier Domènech i Roger Torrent durant la reunió d'avui | Cedida

En Comú Podem no donarà suport a la investidura de Jordi Sànchez, segons ha explicitat Xavier Domènech després de la reunió d'aquest dilluns amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent. Domènech ha assegurat que la formació es troba cada vegada més «allunyada» de les propostes dels independentistes. 

«No hi ha cap proposta que ens interpel·li, i cada vegada estem més allunyats de les propostes sobiranistes», ha assegurat el diputat. Els comuns consideren que la proposta d'investir l'exlíder de l'Assemblea Nacional Catalana té com a únic objectiu «evidenciar la repressió de l'Estat», i han explicat que no hi ha cap candidat propi d'ERC. «Hem preguntat a ERC i ens han dit que no tenen cap candidat propi», ha dit Domènech. 

Reclamen una «presidència efectiva»

Finalment, des de Catalunya en Comú consideren que és necessari que Catalunya tingui una «presidència efectiva», i que «això s'aplica a tothom». «El que diem és que fa falta una presidència efectiva. I això s'aplica a tothom, també si es proposa Oriol Junqueras», ha explicat el líder de la formació, Xavier Domènech. 

La CUP vol que s'aposti per la desobediència

Les paraules de Domènech arriben després que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), també hagi descartat aquest dilluns donar el seu suport a Jordi Sànchez, durant el ple d'investidura. El líder de la formació anticapitalista, Carles Riera, ha assegurat que s'abstindran tant a Sànchez com a qualsevol altre candidat, mentre no aposti per un programa republicà. 

En aquest sentit, Riera ha assenyalat com a possible solució que la Mesa del Parlament desobeeixi, i que permeti els vots a distància de Carles Puigdemont i Toni Comín. «Si estan disposats a renunciar al seu dret a vot, és creïble una dinàmica republicana?», s'ha preguntat el diputat de la CUP després de la conversa amb Roger Torrent. Amb tot, Roger Torrent continuarà aquest dilluns amb la ronda de contactes amb els diferents grups polítics amb representació al Parlament.


Comentaris

envia el comentari