Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Els Comuns carreguen contra ERC per no sumar-se a la petició d'eleccions al Parlament

Els republicans es troben en plena negociació amb JxCat sobre el full de ruta a seguir després de la inhabilitació de Torra

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès.
El coordinador nacional d'ERC i vicepresident del Govern, Pere Aragonès. | ACN

L'ambient preelectoral va prenent forma a Catalunya i la tensió entre partits va en augment. Catalunya en Comú Podem atacava aquest cap de setmana les darreres decisions d'ERC al Parlament i, especialment, el fet que els republicans votessin en contra de les resolucions parlamentàries que demanaven noves eleccions a Catalunya. 

Catalunya en Comú veu «incomprensible» que ERC hagi votat en contra que es convoquin eleccions durant el debat de política general i critica que «ens vulguin deixar, per inacció, empantanegats quatre mesos sense un Govern efectiu enmig d'una pandèmia i d'una crisi social i econòmica gravíssima i sense respondre les necessitats de la ciutadania».

Els Comuns critiquen el vot d'ERC contra les eleccions, tot i que les demanen públicament

D'aquesta manera, la formació liderada per Jèssica Albiach ha assenyalat la contradicció dels republicans, que han demanat públicament que el president Torra convoqui eleccions autonòmiques, però que a l'hora de sumar-se a la petició del Parlament de Catalunya, hi van votar en contra. El cert és que el vot dels republicans respon a les negociacions que l'independentisme està mantenint en els darrers dies en la línia de pactar una resposta a la inhabilitació del president de la Generalitat, que podria confirmar-se en els propers dies.

El vicepresident Pere Aragonès, que també serà el candidat d'ERC a les eleccions, serà el membre de màxim rang del Govern i assumirà algunes de les funcions de presidència, això sí, amb un executiu que quedarà en funcions i, per tant, amb la capacitat de decisió política molt limitada.

Aragonès, a favor d'una resposta consensuada

Aquest diumenge, Aragonès ha mostrat la «disponibilitat» d'ERC de seure amb els partits independentistes per pactar la resposta a una possible inhabilitació del president de l'executiu, Quim Torra, tal com reclama l'ANC. «A tot arreu que serveixi per treballar consensos, hi serem», ha afirmat en una compareixença per recordar el tercer aniversari del 20-S. Segons diu, s'estan dedicant «moltes hores» a trobar unitat amb el soci de Govern, JxCat, per respondre davant «un atac tan dur», si es produeix.