Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La presidenta de CAtECP al Parlament, Jéssica Albiach, intervenint a la sessió de control del Parlament el 4 de març del 2020

Els Comuns intenten convèncer el PSC i la CUP que donin el 'sí' al pressupost

La líder dels comuns diu que la picabaralla al ple entre JxCat i ERC evidencia que cal eleccions

La presidenta de CAtECP al Parlament, Jéssica Albiach, intervenint a la sessió de control del Parlament el 4 de març del 2020
Jéssica Albiach, intervenint a la sessió de control del Parlament d'aquest dimecres. | ACN

La presidenta del grup de Catalunya En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, creu que el PSC-Units i la CUP haurien de reconsiderar la seva posició sobre els pressupostos després que el Govern hagi anunciat que destinarà una part dels diners provinents del nou sostre de dèficit a polítiques socials i d'habitatge.

En una atenció als mitjans als passadissos del Parlament, la líder de CatECP ha defensat que «no s'entendria que PSC i CUP continuessin enrocats en el seu 'no' als pressupostos» ara que els comptes «reverteixen encara més les retallades i són més socials». Segons les dades que ha desplegat Albiach, es destinaran 26 milions d'euros a habitatge, 13 a cultura, 13 a indústria, 10 a dependència i 10 a infància.

Albiach lamenta les picabaralles entre els dos socis de govern, JxCat i ERC

Albiach també ha criticat les «picabaralles» entre els socis de Govern després que el republicà Sergi Sabrià hagi acusat JxCat de «menystenir» la taula de diàleg i «debilitar la posició» de la delegació catalana durant el ple, i que el president del Govern, Quim Torra, hagi exigit al president de Parlament, Roger Torrent, que li retorni l'escó. A més, hi ha hagut una picabaralla quan Torra ha recriminat al president de la cambra, Roger Torrent, que no hagi cridat l'atenció a Carlos Carrizosa  (C's), quan ha acusat Torra de ser un ocupa en el càrrec de president.

«Cada dia es constata que la relació entre socis està més deteriorada», ha considerat la líder dels Comuns, que creu que aquesta nova picabaralla evidencia que calen noves eleccions.

També et pot interessar...