Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez

Els comuns creuen que és «un pas en la bona direcció» que Sánchez s'obri a parlar amb ERC i JxCat

Joan Mena titlla de «frivolitat» que els socialistes parlin de «desconfiances recíproques» amb Podem

Joan Mena és el portaveu de Cataunya en Comú
Joan Mena és el portaveu de Cataunya en Comú | Catalunya Diari

Els comuns creuen que és «un pas en la bona direcció» que els socialistes s'obrin a parlar amb ERC i JxCat quan es reprenguin les rondes de contactes.  El portaveu de Catalunya en Comú i diputat d'En Comú Podem al Congrés Joan Mena ha considerat en una entrevista a SER Catalunya que el president del govern en funcions, Pedro Sánchez, té «l'obligació de parlar amb tothom» i «especialment amb els grups que fan facilitar la moció de censura i que ell fos president».

D'altra banda, ha titllat de «frivolitat» que el candidat a ser reelegit per a la presidència parli de «desconfiances recíproques» amb Unides Podem: «L'obligació de qui ha guanyat les eleccions és restablir aquestes confiances i no abocar més llenya perquè les desconfiances siguin cada cop més grans», ha carregat el diputat, que s'ha emplaçat a «esgotar el temps» per arribar a un acord amb el PSOE.

El diputat ha explicat que té la sensació que Sánchez i el PSOE destinen més esforços en arribar a la convocatòria electoral que en arribar a un acord amb Unides Podem. En aquesta línia, Mena considera que s'ha dedicat més energia a «intentar convèncer el PP i Cs que s'abstinguessin en la investidura que en intentar arribar a un acord amb Unides Podem». 

D'altra banda, ha alertat que una nova convocatòria d'eleccions contribuiria a una major desafecció per la política per part de la ciutadania, sobretot la d'esquerres, per la no entesa entre els de Sánchez i els de Pablo Iglesias. Tambéha rebutjat la possibilitat de donar «una altra oportunitat» a la dreta perquè «ells no tindran cap problema en pactar».

Mena també ha fet autocrítica perquè «les negociacions no es poden fer a través dels mitjans». «S'han de fer en una taula, parlar i bastir acords», ha afegit el diputat, que creu que fins ara les dues formacions han estat incapaces de seure a negociar de forma seriosa.

Open Arms: Els comuns demanen a Sánchez que «doni la cara»

El diputat també ha reclamat a Sánchez que «doni la cara», «mostri la valentia» i sigui un model a seguir al sud d'Europa amb l'acollida dels migrants de l'Open Arms. Ha apuntat que el govern socialista hauria de recuperar la mateixa actitud que amb l'Aquarius. «A Europa hauria de donar vergonya criminalitzar a les ONGs que l'únic que fan és salvar vides humanes, segurament per deixadesa dels estats de la UE», ha resolt Mena. A més, ha considerat que si Unides Podem estigués al govern, aquests assumptes també es portarien d'una altra manera.

El portaveu de Catalunya en Comú també s'ha referit a la cancel·lació del concert del raper C. Tangana a Bilbao per les seves lletres masclistes. «No m'agrada C. Tangana i no comparteixo part de les lletres, però tampoc comparteixo el que s'ha fet a Bilbao», ha assenyalat el diputat, que  creu que la llibertat d'expressió hauria d'estar per sobre, i que assenyala que cal «un debat» sobre què s'ha de fer amb els diners públics.

També et pot interessar...