Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El portaveu dels Comuns al Congrés, Jaume Asens, en una roda de premsa

Els comuns portaran el referèndum d'autodeterminació a la mesa de negociació

Jaume Asens afirma que serà una de les seves propostes com a part del govern espanyol

El portaveu dels comuns al Congrés, Jaume Asens, ha explicat aquest divendres que l'espai preveu portar a la taula de negociació entre el govern espanyol i el català la  proposta de referèndum d'autodeterminació.

En una atenció als mitjans, Asens ha dit que els comuns en estar previst que formin part del pròxim govern espanyol, portaran  el referèndum perquè forma part del programa electoral que van concórrer a les eleccions  espanyoles.

Asens ha dit però que els comuns aniran a la trobada amb una posició «flexible» i «no dogmàtica» i ha prioritzat abans que la ciutadania de Catalunya voti en una consulta allò que s'acordi a la taula de negociació. Asens ha aplaudit  l'acord «històric» entre PSOE i ERC perquè «s'imposa el diàleg i es deixa enrere la judicialització».

Possible conflicte amb el PSOE

Aquesta postura contrasta amb les paraules del secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos. Davant les crítiques, principalment de la dreta, ha assegurat que «una consulta no és un referèndum d'autodeterminació». 

Ha insistit que no s'acordarà res que pugui qüestionar la «sobirania nacional» de l'Estat  sinó que se cercaran acords que suscitin «una major adhesió de la societat de Catalunya». Ha remarcat que el fet que el PSOE estigui disposat a «debatre qualsevol iniciativa» no vol dir que ho estigui a «admetre'n qualsevol».

També et pot interessar...