Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Les bases de BComú avalen la candidatura de Colau

La seva candidatura ha rebut un 95% del suport entre les bases dels comuns

Ada Colau formalitzava aquest dijous la seva candidatura per tornar a ser alcaldessa de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

S’aproxima la data de constitució d’ajuntaments i les jugades per aconseguir l’alcaldia a Barcelona continuen donant de si. Aquest dijous Ada Colau presentava la seva candidatura per ser investida alcaldessa de nou. I aquest divendres al vespre el plenari dels comuns ha donat llum verda a la decisió amb un 95% del suport.

Aquest matí, Janet Sans, quarta tinent d'alcalde durant la legislatura de Colau, mantenia la possibilitat d'aconseguir un tripartit d'esquerres al capdavant de l'Ajuntament de Barcelona. Però Ernest Maragall responia assegurant que el govern tripartit que defensen els comuns és pur artifici retòric per sostenir la candidatura de Colau.

Ciutadans ha reiterat, per la seva banda, que no investirà Colau, tot i que és important recordar que dels sis regidors de la candidatura de Valls, tres són independents, per la qual cosa caldrà veure si segueixen les directrius de la formació taronja. 

Proposen un tripartit d'esquerres

El plenari de BComú aposta perquè Ada Colau presenti la seva candidatura a la investidura del 15 de juny. Després que la Coordinadora de l'organització proposés que Colau opti a la reelecció, les bases que participen activament en l'organització han avalat amb 457 vots a favor i només 27 en contra aquesta decisió, que permetria Colau tornar a ser l'alcaldessa, sempre que aconseguís el suport de 21 regidors -11 més dels que té BComú.

La proposta de la Coordinadora ratificada pel plenari aposta per «fer un pas endavant» per «mantenir viva la possibilitat d'un govern tripartit» liderat pels comuns davant els "vetos creuats" de PSC i ERC. 

Malgrat que el plenari el formen unes 2.000 persones, només 350 persones han pogut participar en el debat en omplir l'aforament de la sala del Centre Cívic La Sedeta on s'ha celebrat el plenari, que ha durat unes dues hores. Així, 484 persones han votat  en el plenari. Les que estaven a la sala ho han fet a mà alçada, mentre que les que han quedat fora ho han fet a través d'una urna.

També et pot interessar...