Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els Comuns suspenen les negociacions amb el Govern per avalar els pressupostos

Les xifres que l'Executiu els ha presentat de cada conselleria no s'ajusten al que desitgen

Quim Torra ha anunciat que iniciarà la seva vaga de fam aquest diumenge | ACN

 

Els Comuns han suspès les negociacions que mantenien amb el Govern per aprovar els Pressupostos de la Generalitat de 2019, després d'assegurar que l'executiu no els ha donat les xifres globals. Segons expliquen, han contstat durant setmanes que les xifres sectorials, de cada conselleria, «estan molt lluny» del que desitgen.

Els comuns  reiteren la seva voluntat d'acord però veuen «molt difícil» arribar als mínims que demanen, en vista a la informació que els facilita el Govern sobre el seu projecte i l'estret marge de negociació que els ofereix. 

[predef]diari-de-catalunya-87[/predef]

Dissabte,  l'eurodiputat Ernest Urtasun,  candidat de Catalunya En Comú Podem a les eleccions europees, ja va advertir sobre posicions «allunyades» i va lamentar «la falta de progrés en les converses sobre l'IRPF o l'impost de Successions i Donacions», que consideren que haurien de recaptar més. Avui la formació ha confirmat que, si no hi ha noves passes per part de l'executiu, no es tornaran a asseure a la taula de negociació.

Jordi Sànchez, president de la Crida

Des d'ahir, ja és oficial: la Crida Nacional per la República està en marxa. El projecte polític impulsat per Puigdemont, Sànchez i Torra s'ha posat en marxa aquest dissabte, 26 de gener, sota la batuta de l'exlíder de l'ANC  i fins el moment número dos de Junts per Catalunya. Carles Puigdemont ha expressat al seu compte de Twitter la seva alegria i agraïment pel compromís de Sànchez.

L'organigrama de la Crida, doncs, marca Puigdemont com el president honríficJordi Sànchez, que en serà el president; i el diputat de JxCat Toni Morral, exalcalde de Cerdanyola del Vallès per ICV i home de confiança de Puigdemont, en serà el secretari general. L'equip, d'altra banda, estarà apuntalat per la presència dels consellers Elsa Artadi, Damià Calvet i Laura Borràs.