Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, sortint de la presó somrient

Joaquim Forn gaudirà d'un nou permís penitenciari de tres dies

La jutgessa considera que hi ha prou indicis per considerar que en «farà un bon ús»

L'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, sortint de la presó somrient
Joaquim Forn ha rebut un nou permís de tres dies per sortir de la presó | cedida

El  jutjat  de vigilància penitenciària número 5 de Catalunya ha autoritzat el permís de sortida de tres dies proposat per la Junta de tractament del centre penitenciari de Lledoners per a Joaquim Forn. Es tracta del mateix jutjat que dimarts passat va suspendre el tercer grau penitenciari a l'exconseller i també a Oriol Junqueras, Raül Romeva,Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, després que la fiscalia presentés un recurs  per demanar-ho.

La jutgessa considera que «hi ha suficients  garanties que l'intern farà un bon ús del permís» però indica que en farà un «seguiment específic» de manera que el centre haurà de comunicar «el resultat i incidències» del permís «amb caràcter previ a la proposició d'un nou permís».

La Fiscalia es va oposar a la concessió d'aquest permís

El Ministeri Fiscal es va oposar a la concessió d'aquest permís de tres dies, que sí que va rebre un informe favorable per part de la Junta de Tractament Penitenciari de Lledoners.
 

En l'acte d'aquest dilluns, la jutgessa rebutja els arguments de la Fiscalia sobre la denegació del permís: «No pot pretendre's que la condemna penal s'estengui a una condemna de l'itinerari penitenciari de l'intern, obstaculitzant i impedint situacions de possibles autoritzacions de permisos ordinaris de sortida, obtenció d'altres beneficis penitenciaris i modificacions progressives de la seva classificació, la qual cosa sembla oblidar reiteradament el Ministeri Fiscal».

I recorda, a més, que al febrer l'Audiència Provincial de Barcelona va confirmar en apel·lació la decisió del Jutjat de concedir un permís a un dels condemnats per l'1-O.

Carme Forcadell i Dolors Bassa, en semillibertat

Recordem que l'exconsellera Dolors Bassa i l'expresidenta del Parlament de Catalunya,  Carme Forcadell, van ser les dues condemnates que sí que mantenen la semillibertat, després que el jutjat de Vigilància Penitenciaria númer 1 de Catalunya hagi desestimat, a diferència de la resta d'afectats, suspendre el seu tercer grau. 

En el seu moment, les dues van celebrar a través de les xarxes socials la decisió, si bé van lamentar que no s'apliqui el mateix tractament a la resta. En el seu cas, el jutjat va argumentar que la suspensió no es podia dur a terme per una qüestió procedimental.