Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els presos independentistes durant el judici del procés, el 12 de febrer de 2019

ANC i Òmnium convoquen una concentració dimarts al Parlament per rebre els presos

Les entitats demanen «fer costat» a Junqueras, Turull, Romeva, Forn, Rull i Bassa el dimarts quan arribin a la cambra

Imatge dels polítics presos a Lledoners
Una imatge dels ex consellers i líders socials empresonats a Lledoners. | Òmnium Cultural

L'ANC i Òmnium Cultural han convocat una concentració a les portes de Parlament el dimarts 28 de gener per donar suport als presos que estan cridats a comparèixer a la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155. Concretament, els presos que intervindran a la sessió seran els exconsellers Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Quim Forn, Josep Rull i Dolors Bassa. A través de els xarxes les dues entitats han difós un cartell on criden a concentrar-se des de les vuit del matí i fins a les deu per «fer costat» als ex consellers i acompanyar-los en la seva arribada a la cambra.

Mauri reclama visibilitzar la unitat independentista

El vicepresident d'Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha apel·lat aquest dissabte a «visibilitzar la unitat» de les forces sobiranistes davant de la inhabilitació del president de la Generalitat, Quim Torra, per part de la Junta Electoral Central (JEC). Mauri ha visitat l'exposició 'Drets contra la Repressió', que l'entitat ha muntat a la plaça de la Universitat de Barcelona fins al dia 9 de febrer, i ha aprofitat per carregar contra la «persecució que segueix».

En declaracions a la premsa, ha recordat que els diputats com Torra ho són per elecció popular i, per tant, ha considerat que «no pot ser que un òrgan administratiu i que una justícia que és venjativa puguin actuar d'aquesta forma». «És el Parlament de Catalunya l'únic que pot decidir sobre la condició de diputat del president Torra o qualsevol altre diputat», ha insistit.

Mauri també ha lamentat que, davant de la situació oberta per la inhabilitació de Torra per part de la JEC, «el govern espanyol segueix sense actuar i mirant cap a una altra banda». El número dos de Jordi Cuixart ha assegurat que Òmnium «seguirà defensant la necessària condició de diputat del president» i ha denunciat els «atacs i repressió de l'Estat espanyol» envers l'independentisme, que ha demanat combatre amb «unitat, fermesa i de forma transversal».

També et pot interessar...