IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Condemnen al coordinador de VOX al Maresme per robar dades mèdiques

José María Pérez Garrido va estar jutjat el passat 20 de febrer per haver-se apoderat d’informació mèdica a la qual no està autoritzat a accedir-hi

Hospital de Mataró
José María Pérez Garrido és treballador de l'Hospital de Mataró | Cedida

Després de la polèmica sobre el líder de Lleida de VOX i la seva detenció per abusar sexualment de menors, apareix un nou cas relacionat amb VOX i il·legalitats a Catalunya. El coordinador al Maresme del partit de Santiago Abascal, José María Pérez Garrido, ha estat condemnat  a una suspensió judicial de treball i sou durant 45 dies per accedir a dades mèdiques confidencials de l’Hospital de Mataró, on ell treballava, segons informa ‘CrónicaGlobal’.

Segons un jutjat Social, Pérez Garrido hauria vulnerat la Llei Orgànica de Protecció de Dades, accedint a dades mèdiques confidencials. El passat 20 de febrer es va jutjar al responsable del partit a Mataró i el resta de la comarca del Maresme. L’acusació i investigació, durant el judici, van arribar a un pacte per evitar que l’assumpte arribes a la Fiscalia. La resposta va ser retirar a l’acusat, temporalment, del seu lloc de feina.

Sembla que Pérez va atendre en l’Hospital una persona que coneixia i va accedir a una base de dades per la qual no tenia autorització. Tot i que es desconeix quina informació va recopilar o manipular, el seu acte vulnera part de la normativa de protecció de dades. A més, fonts consultades per ‘CrónicaGlobal’ apunten que el fet que Pérez Garrido treballi en el servei d’Urgències de l’Hospital de Mataró també pot ser rellevant.

José María Pérez Garrido , cooordiandor de VOX al Maresme
El coordinador de VOX al Maresme ha estat acusat d'apropiar-se d'informació mèdica privada | Cedida

 

VOX guarda silenci sobre el cas

Fonts del sector sanitari properes a l’acusat han explicat que la investigació parteix «d’una denúncia d’un pacient contra el treballador». Moment en què es va obrir un expedient disciplinari contra Pérez Garrido, qui ho va dur al jugat social en al·legar que no estava conforme amb les mesures.

VOX ha mantingut el silenci sobre aquesta nova polèmica. Davant les preguntes de ‘CrónicaGlobal’ el grup polític no s’ha volgut manifestar i no han confirmat el cas ni aclarit si prendrà mesures disciplinàries. Aquest nou cas de polèmica se suma al descobriment, ahir mateix, que el líder provincial de VOX a Lleida, José Antonio Ortiz Cambray, havia estat arrestat sota càrrecs de presumptes abusos sexuals. El partit va suspendre al detingut, a qui va descriure com a «militant» i va negar que tingués cap càrrec d’importància.


Comentaris

envia el comentari