Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès, vicepresident del govern de Catalunya, en un acte d'ERC.

ERC insisteix: el suport als pressupostos dependrà de com avanci la taula de diàleg

Ho ha dit la portaveu del partit, Marta Vilalta, en una roda de premsa

Pere Aragonès, vicepresident del govern de Catalunya, en un acte d'ERC.
Pere Aragonès, vicepresident del govern de Catalunya, en una imatge d'arxiu. | ACN

La secretària general adjunta i portaveu d'ERC, Marta Vilalta, ha demanat aquest dilluns, 9 de març, no donar per fet que els republicans avalaran els pressupostos generals de l'Estat i ha condicionat aquest possible suport al fet que la taula de negociació entre governs es mantingui oberta i avanci per buscar una solució al conflicte entre Catalunya i l'Estat  espanyol.

«Que no doni res per fet, la vicepresidenta»

Ho ha dit en una roda de premsa aquest matí, després que la vicepresidenta de l'executiu central, Carmen Calvo, hagi assegurat que no creu que ERC «estigui ara en una posició diferent» de la que va mantenir a la investidura de Pedro Sánchez, quan es va abstenir.

«Que no doni res per fet, la vicepresidenta. S'han de complir unes quantes premisses», ha avisat Vilalta, que ha afirmat que s'ha de mantenir oberta la taula de diàleg i després abordar el contingut dels pressupostos generals de l'Estat. La dirigent republicana ha insistit que «mentre la via de negociació estigui oberta, ERC estarà oberta a poder parlar de la resta» de qüestions, com els mateixos pressupostos.

Així, la mateixa Marta Vilalta ha apuntat que és imprescindible que la taula de diàleg avanci i es demostri que no és «simple 'postureig' del govern espanyol».

Bona actuació en el cas de l'ex cap de gabinet del conseller Bosch, segons ERC

Vilalta ha reivindicat aquest dilluns haver actuat de forma «contundent» davant del presumpte cas d'assetjament sexual del cap de gabinet de la conselleria d'Exteriors. En roda de premsa, Vilalta ha apuntat que l'alt càrrec va ser cessat fa un mes i mig i que el partit el va suspendre de militància.

La republicana ha argumentat que davant la situació de «gravetat» es va decidir apartar el cap de gabinet i obrir-ne un expedient intern a ERC. Vilalta ha explicat que avalen la decisió del conseller Bosch d'apartar l'alt càrrec i ha apuntat que es va prendre conjuntament. Ha dit que hi ha aspectes interns a millorar en els protocols i que hi haurà espai per fer «autocrítica».