TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Escons molt igualats entre Ciutadans, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana

Les meses electorals han tancat les seves portes a les 20 hores d'aquest dijous 21 de desembre
Imatge de les votacions d'avui a Reus | ReusDiari.cat

 

Ciutadans, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana de Catalunya, molt igualats en escons amb el 40% dels vots escrutats. A les 20 hores, totes les meses electorals han tancat les seves portes, menys una mesa del municipi d'Olot que tancava 40 minuts més tard —per incidències a primera hora del matí—  i una altra d'Avinyonet de Puigventós per haver-se retardat l'obertura, perquè no hi havia brides per precintar les urnes. 

 

A hores d'ara i amb un 45,60% de l'escrutat, Ciutadans se situa líder amb un 25,21% dels vots i 35 diputats. El segueix Junts per Catalunya amb un 22,33% i 34 escons, menys d'una dècima per sobre que ERC, qui té un 21,5% i 32 representants. El PSC ja compta amb un 13,80% i 18 escons. Catalunya en Comú-Podem té 7,05% dels vots i 8 escons. La CUP es posiciona amb 4,34% dels vots i 4 escons, els mateixos que té el PP, però amb un 4,18% dels vots. 

 

 

 

Els col·legis electorals catalans obrien les seves portes aquest matí a les 9.00 per donar pas a una de les eleccions més polèmiques i decisives dels últims temps. Als voltants de les 18 hores d'aquesta tarda ja es registrava una participació del 68,32%, un 5% més que en els últims comicis autonòmics del 2015 a la mateixa hora.

 

Tot i que els experts preveien una participació de rècord, el primer avanç ha estat lleugerament inferior. Tanmateix, i en aquest primer avanç, també es coneixia que en línies generals, les dades desagregades per províncies i municipis revelaven que la participació augmentava en regions propenses als partits constitucionalistes i descendien a les regions amb major nombre d'independentistes. 

 

 

 

Incidents de la jornada electoral 

A Barcelona, les primeres incidències han arribat quan han aparegut llaços grocs pintats al terra de l'entrada de l'Escola Ramon Llull, a l'Eixample, una de les més afectades per les càrregues de l'1-O. Els operaris han hagut de treballar de valent per esborrar els llaços grocs del terra, seguint les ordres de la Junta Electoral Central.

 

 

Una altra incidència ha sigut a l'escola Tomàs Morro, a Nou Barris, també a Barcelona, on els operaris han hagut de recollir unes butlletes falses que hi havia repartides per l'entrada del centre. Aquestes butlletes eren per votar el partit fictici de «Junts pel no. Junts per la violència. Junts pel 155». Acompanyats d'una foto de Franco, Miquel Iceta, Inés Arrimadas, García Albiol i Felip VI, entre altres familiars monàrquics, encapçalaven la falsa candidatura.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris