Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont i Laura Borràs.

La confessió del PDeCAT que ha deixat en evidència JxCat i la seva última gran decisió

El diputat al Congrés, Ferran Bel, ha explicat que va rebre trucades de més d'un conseller 'puigdemontista'

Carles Puigdemont i Laura Borràs.
Consellers de JxCat van demanar al PDeCAT que negociessin aspectes concrets dels pressupostos. | ACN

Des de bon començament de la tramitació dels Pressupostos Generals de l'Estat de 2021, Junts per Catalunya va posar-s'hi d'esquena. Fa una setmana, la formació 'puigdemontista' va votar 'no' a les seccions dels comptes i, en la seva votació definitiva, que es preveu per als darrers dies de l'any, s'hi tornaran a oposar a no ser que es produeixi un gir del tot inesperat.

Bel explica que va rebre trucades de consellers de JxCat

Una estratègia de confrontació, però, que ha quedat en evidència amb les paraules del diputat del PDeCAT al Congrés, Ferran Bel, el passat dilluns al Canal Terres de l'Ebre. Bel va explicar que ha rebut trucades de consellers de JxCat «per demanar-nos que negociéssim partides del pressupost», una posició en privat que xoca de ple amb la mantinguda en públic d'oposar-se als comptes proposats per l'executiu del PSOE i Unides Podem:

Tot plegat arriba després de les declaracions del conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, a La 2 de Televisió Espanyola, on explicava que «entenia tant Laura Borràs com Ferran Bel» en els seus 'no' i 'sí' als pressupostos, respectivament. Tremosa deixava entreveure el seu posicionament favorable a donar suport als pressupostos exposant que «sempre és una bona notícia que un govern tingui els pressupostos aprovats», desmarcant-se de la posició mantinguda fins ara per part de Junts per Catalunya.

Ferran Bel, al seu torn, explicava que Tremosa no era l'únic conseller que l'havia telefonat per negociar aspectes concrets del pressupost, donant per fet que el conseller d'Empresa ho havia fet, a més d'algun dels altres membres del Govern per part de Junts per Catalunya. L'afirmació de Bel, polèmica però no desmentida pel partit de Carles Puigdemont, deixa en evidència l'estratègia confrontativa de JxCat respecte el govern central: sembla que alguns dels seus pesos pesats la prediquen en públic però no la practiquen en privat.