Confirmats els tractes de favor en el màster de Pablo Casado

Les gravacions del sumari del cas posen en manifest el tractes que beneficiaven als estudiants ‘VIP’
Imagen de archivo de Pablo Casado
Imatge d'arxiu de Pablo Casado | Partit Popular

El sumari del cas que investiga el màster de Pablo Casado ha pogut confirmar el tracte de favor que hauria rebut el president del Partit Popular, gràcies a unes gravacions publicades. A més, també haurien gaudit d’aquest tracte la resta d’alumnes, considerats ‘VIP’, que estaven inscrits en el mateix programa.

 

En aquesta investigació s’inclouen noms com el de María Dolores Cancio, que actualment treballa com la becària del director de l’Institut de Dret Públic de la Universitat Rey Juan Carlos, Enrique Álvarez Conde, juntament amb el nom del futur candidat a la presidència d’Espanya.

 

Cancio reconeix en la seva declaració que es va matricular en el mateix curs que Pablo Casado, tot i que no el va cursar en cap moment. «Álvarez Conde em va dir que no era necessari anar a classe», per tant, admet: «No vaig anar a classe, ni vaig fer cap examen».

 

Cap problema per estudiar a distància

Alumnes com Juan Ramón, Gonzalo i Miguel Ángel recorden que sí que van assistir «a totes les classes», ja que no els era permès tenir cap falta en tot el curs. No obstant això, existeixen altres alumnes que han reconegut que van gaudir d’uns permisos molt diferents i més flexibles mentre estudiaven.

 

Per exemple, Alida Mas Taberner, que en aquell moment era un alt càrrec del govern valencià i ara també està imputada, ha reconegut que «quan truca, una de les coses que pregunta és si hi ha la possibilitat de fer-ho des de València» i que no li van posar cap tipus de problema a aquesta petició.

 

La exministra Carmen Montón
L'exministra Carmen Montón | CatalunyaDiari.cat

 

La ministra Carmen Montón, dimiteix

Tota aquesta informació sobre els tractes de favor cap als estudiants 'VIP' es publiquen només dos dies després de la confirmació de ladimissió de Carmen Montón, ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social. A causa de les irregularitats amb el seu màster, l'exdirigent del Govern de Pedro Sánchez es va veure en l'obligació de fer un pas al costat.

 

Tal com ho va fer Pablo Casado, Montón va cursar el seu màster a la Universitat Rey Juan Carlos. I el principal punt negre d'aquest cas van ser les irregularitats que van descobrir en el seu expedient acadèmic i, per tant, va haver de dimitir només unes hores més tard que es publiqués la notícia.

 

D'aquesta manera el president del Partit Popular ha d'afrontar una investigació que podria enfonsar la seva carrera política, ja que s'ha vist rodejat per dos casos similars: la renúncia de l'exministra i la dimissió de Cristina Cifuentes, expresidenta de la Comunitat de Madrid.Comentaris

envia el comentari