YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Congrés aprova el decret que allarga els ERTO fins al 30 de juny

Cap partit vota en contra però retreuen mancances i la dreta torna a censurar l'acord amb Bildu sobre la reforma laboral

Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020
Els ERTO s'allarguen fins el 30 de juny. | ACN

El Congrés ha aprovat el decret que allarga els Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) per força major fins al 30 de juny. Ha obtingut el suport de PP i C's així com d'ERC, JxCat, el PNB i EH Bildu. S'han abstingut la CUP, el BNG i Vox. Cap partit ha votat en contra.

Crítiques de l'oposició

L'oposició ha criticat mancances del decret i, per això, es tramitarà com a projecte de llei. La dreta espanyola ha aprofitat la presència de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, per retreure a l'executiu l'acord amb EH Bildu sobre la derogació de la reforma laboral. Díaz ha instat els grups parlamentaris a «aprendre dels interlocutors socials» i ha remarcat que són mesures acordades amb sindicats i patronal la qual cosa reafirma la seva «legitimitat i eficàcia».

La ministra de Treball ha recordat que el decret «no és un punt final» perquè obre la porta a prorrogar la «protecció» més enllà del 30 de juny per als sectors més afectats amb el diàleg a la comissió tripartida. També ha lloat la «maduresa» de sindicats i patronal i ha argumentat que el diàleg «serveix per assegurar que les bases de la recuperació seran més fermes».

Díaz defensa que els ERTO són l'eina clau per evitar acomiadaments

Díaz ha defensat que la mesura és «clau» per evitar acomiadaments. «Hem aconseguit per primer cop afrontar una crisi sense recórrer a la destrucció massiva de llocs de treball», ha dit. La pròrroga dels ERTO és una «norma evolutiva», «adaptable», que «incentiva la reincorporació al treball» i que «garanteix el bon ús dels fons públics amb la clàusula de salvaguarda dels llocs de treball», ha afirmat Díaz.

Segons la ministra de Treball, la fórmula dels ERTO implica la incorporació d'Espanya en el sistema de protecció dels llocs de treball europeu perquè aconsegueix «neutralitzar l'impacte de l'anomalia del mercat laboral d'Espanya, és a dir, la precarietat i temporalitat extrema». Díaz ha defensat que els ERTO són una eina «imprescindible per caminar cap a la normalització de l'economia». «Han d'anar evolucionant fins que deixin de ser el nucli central de la nostra acció», ha dit Díaz, que ha afirmat que aquest decret «marca un retorn pautat de l'activitat econòmica».


Comentaris

envia el comentari