Els lletrats del Congrés avalen la tramitació del decret del permís de paternitat

Aturen així l'intent del PP i de C's de bloquejar la convalidació | El decret entrarà en vigor el dia 1 d’abril

S'augmenta la baixa de paternitat
Els lletrats del Congrés avalen la tramitació del decret, que s'activarà l'1 d'abril | Cedida

 

Els lletrats del Congrés dels Diputats han donat llum verda a la tramitació del decret d’ampliació del permís de paternitat aprovat pel govern espanyol. Ho han fet en un informe ampliatori sol·licitat aquest dimecres per la Mesa a instàncies del PP i de Ciutadans, que argumentaven que el decret no es podia tramitar perquè pretenia modificar una llei orgànica, i per tant de rang superior.

Fruit d’aquest intent, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va acusar els dos grups de la dreta de fer «oposició als espanyols» i de ser «insolidaris» i «sectaris». Els lletrats han dictat finalment que el decret es pot tramitar, i per tant se sotmetrà al criteri de la pròxima Diputació Permanent, que previsiblement l’aprovarà amb el suport dels grups de la moció de censura. El decret entrarà en vigor el dia 1 d’abril, tal com consta al seu text.

Pedro Sánchez
El Govern de Pedro Sánchez tenia previst augmentar l'any 2021 a 16 setmanes de paternitat | CatalunyaDiari.cat

 

Sánchez preveu ampliar el permís per paternitat a 8 setmanes 

La notícia de la possible ampliació va saltar fa un mes. El Govern de Pedro Sánchez va anunciar que tenia previst ampliar el permís per paternitat fins a les 16 setmanes el 2021, equiparant així al permís per maternitat, a través d'un Reial decret llei de mesures urgents per garantir la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en l'ocupació. La vicepresidenta del Govern i ministra d'Igualtat, Carmen Calvo, ja va avançar que l'Executiu vol rescatar a través del Reial decret les mesures de la Llei d'Igualtat Laboral

Aquesta ampliació del permís per paternitat es farà de manera gradual, tal com el Govern sempre ha plantejat. La seva intenció sempre ha estat passar de les cinc setmanes de permís actuals a vuit setmanes en 2019, que és el que es pretén actualment; a 12 setmanes el 2020; fins a finalment arribar a les 16 a l'any 2021, igualant-lo al de maternitat.


Comentaris

envia el comentari