Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El Tsunami Democràtic emet un comunicat internacional denunciant la sentència

El Congrés dels Diputats, la possible «gran acció» de Tsunami Democràtic a Madrid

Interior contempla aquesta opció com a nova acció del moviment independentista perquè tindria molta repercussió, tanta com la de l'aeroport del Prat

Un grup de manifestants a l'aeroport del Prat convocats per Tsunami Democràtic, darrere d'una línia policial, el 14 d'octubre del 2019
Un grup de manifestants a l'aeroport del Prat convocats per Tsunami Democràtic | ACN

Els serveis d'Informació del Ministeri de l'Interior apunten a una acció sorpresa a Madrid, en algun lloc «estratègic» que funcioni com a «aparador» tal com ho va ser l'aeroport del Prat com a nou moviment de Tsunami Democràtic, segons avança 'El Periódico'. Tot i que ho consideren «un escenari improbable però no impossible», afirmen que aquest nou moviment es podria donar en els pròxims dies.

Les fonts policials expliquen que en cas d'actuar finalment a la capital espanyola el moviment independentista duria a terme  una acció «espectacular i molt específica». A més, afegeix que s'haurien de coordinar mitjançant l'app de Tsunami Democràtic pels mòbils per tal d'evitar filtracions malgrat que aquesta «encara no funciona molt bé».

El Tsunami Democràtic emet un comunicat internacional denunciant la sentència
L'Aeroport del Prat ha estat el principal objectiu de les concentracions liderades pel 'Tsunami Democràtic' | @Tsunami_dem

El Congrés dels Diputats, el seu possible objectiu

El Parlament de Catalunya ja ha estat el focus central de diferents grups independentistes. És per això, que la Policia considera que el  Congrés dels Diputats podria ser un dels objectius del Tsunami Democràtic a Madrid. Les mateixes fonts assenyalen que si això passes «hi hauria càrregues policials i fotografies de turistes» quelcom que comportaria una «repercussió internacional que podria ser major que la que van aconseguir amb l'aeroport d'El Prat».

L'estratègia que està seguint el moviment consisteix en un «'Hit and run'. Colpejar i córrer» amb la intenció de «cansar i desanimar els policies». Així doncs, convoquen una acció i quan veuen que «el rendiment propagandístic d'aquesta decau, anuncien la seva retirada». La finalitat, segons les fonts, és  cridar l'atenció, sortir molt als mitjans de comunicació i a les xarxes socials.

Madrid, la gran «finestra» per Tsunami

Amb les dates que hi ha marcades al calendari, Madrid es converteix en un gran objectiu perquè  en tres dies, el 18 de novembre, els nous diputats hauran d'anar al congrés per acreditar-se. El mes de desembre, concretament el dimarts 3, tindrà lloc la sessió de constitució del nou Congrés on debutaran dos diputats de la CUP. Finalment, entre el 2 i 13 de desembre, se celebrarà la Cimera del Clima que comptarà amb centenars d'assistents procedents d'arreu d'Espanya i Europa. 

El canal de Telegram del moviment independentista compta amb prop de  408.000 persones.  Unes persones que assenyalen que «no han de complir les regles, nosaltres sí» i han afegit que ells «porten la iniciativa i nosaltres reaccionem, anem darrere. No tenim recursos infinits».

També et pot interessar...