El Congrés del PSC ratifica Iceta com a primer secretari per aclamació

Ha dit que el PSC continuarà defensant les seves idees «quan els més radicals deixin de tallar carreteres, cremar contenidors i sabotejar transports públics»

Miquel Iceta, líder del PSC
Iceta s'ha compromès a posar per davant el benestar de les persones i mirar «la realitat de front» | Catalunya Diari

El Congrés del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha ratificat aquest dissabte Miquel Iceta com a primer secretari del partit per aclamació, en no registrar ni cap vot en contra ni cap abstenció Iceta ha agraït la confiança rebuda pels delegats i s'ha erigit com a proper president de la Generalitat perquè veu possibilitats de tornar a ser «el primer partit de Catalunya» i per això ha demanat començar a preparar-se per «competir, governar i fer acords», un objectiu que ha situat com la «realitat i ambició» dels socialistes catalans. En el seu discurs després de la ratificació, Iceta ha assegurat que sabrà trobar mecanismes de «diàleg, negociació i pacte» per trobar la millor solució acordada possible a la situació actual.

Iceta ha dit que «quan els més radicals deixin de tallar carreteres, cremar contenidors i sabotejar transports públics», el PSC continuarà defensat les seves idees. Ha lamentat haver trobat «d'herència política», un país «dividit i enfrontat» a més d'un «país sense rumb i sense govern que es preocupi per solvència els problemes i les necessitats de les persones». Per això, s'ha proposat contribuir a recompondre «la fractura» i a tornar a «recosir el país» i proporcionar un govern que «governi per les persones» i ha criticat el «mal govern» de Torra.

També s'ha compromès a posar per davant el benestar de les persones i mirar «la realitat de front». Per això, ha assegurat no utilitzar les banderes «per tapar la realitat» i evitar que «l'onejar» de banderes els faci «confondre les prioritats».

La independència representa «més riscos i incerteses»

El primer secretari del PSC ha defensat el PSC com un partit «per arreglar coses» i ha assegurat que el projecte de la independència representa «més riscos i incerteses que els que podem assumir». Per això ha denunciat l'engany de proposar «solucions simples o màgiques». Iceta també ha reivindicat que la idea de Catalunya «no és patrimoni d'alguns» i ha situat llibertat i convivència com a principals valors, per la qual cosa ha defensat que pels qui la llibertat està «per sobre de la convivència» és que no participa de cap de les dues. «No volem la independència», ha dit Iceta, sinó que volem «més i millor Catalunya».

Iceta ha estat contundent «nosaltres tenim la raó», però ha assegurat que no aspiren a tenir «tota la raó» sinó que treballen sense por de «confrontar-nos per trobar millors solucions». Per això, s'ha compromès «no enganyar ni dividir la societat».

També pots llegir...


Comentaris

envia el comentari