Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Societat Civil Catalana impulsa el seu consell assessor

El formaran noms de prestigi com l'ex ministre del PP Josep Piqué o el fundador de Ciutadans, Francesc de Carreras

Imatge d'ua manifestació de Societat Civil Catalana a l'estació de França la tardor de 2017.   | CatalunyaDiari.cat

Societat Civil Catalana (SCC) ha anunciat aquest divendres, 31 de gener, que impulsarà un consell assessor consultiu que presidirà l'exlíder de l'entitat José Rosiñol, tal com ha avançat l''Ara' aquest divendres. L'organització constitucionalista busca, amb aquest organisme, dotar-se de més prestigi i rellançar el seu poder d'influència.

L'exministre i ex líder del PP català, Josep Piqué: el fundador de C's, Francesc de Carreras, ex directius de l'entitat com Míriam Tey i Sixto Cadenas; l'exeurodiputada d'UPyD Beatriz Becerra i l'escriptora Carmen Posadas formaran part del consell assessor. Els estatuts de SCC ja preveuen aquest organisme —que es presentarà dilluns—, que fins ara ha estat inactiu. El consell assessor abordarà qüestions d'estratègia política i afavorir debats, segons l''Ara'.

SCC demana «unitat» als partits constitucionalistes

Tot plegat, el mateix dia que SCC ha demanat que  els partits constitucionalistes no es presentin a les properes eleccions catalanes «amb vuit marques diferents». El president de l'entitat unionista, Fernando Sánchez Costa, respecta «profundament» l'autonomia de les formacions, ara que Cs s'obre a fer «acords constitucionalistes transversals» per concórrer als comicis. 

En una atenció als mitjans aquest divendres al matí a la seu del PSC —amb qui SCC s'ha reunit prèviament—, Sánchez Costa ha afegit que  preferiria que la taula bilateral entre la Generalitat i la Moncloa arribés un cop es formi un nou Govern a Catalunya. El president de l'entitat també s'ha mostrat esperançat de cara a les eleccions, ha apuntat que «són una oportunitat» perquè poden significar una «onada de canvi» gràcies a la gent que està «farta del procés»

També et pot interessar...