Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Enric Hernández durant la comissió que investiga els atemptats de l'agost de 2017. 9 juliol 2019

El Consell d'Informatius de RNE, en contra d'ajornar una entrevista a Junqueras que s'havia d'emetre avui

Consideren que «desvirtua el seu valor i suposa un atac a la independència informativa»

Enric Hernández durant la comissió que investiga els atemptats de l'agost de 2017. 9 juliol 2019
Enric Hernández ha estat el centre de polèmica aquest matí | ACN

Enric Hernàndez, el director d’Informació i Actualitat de RTVE, ha ordenat ajornar una entrevista a Oriol Junqueras, el president d'ERC, a Radio Nacional de España (RNE) que havia de ser emesa com a prèvia al debat  sobre la pròrroga de l'estat d'alarma al Congrés.

Així ho ha anunciat el  Consell d'Informatius de RNE,  qui s'ha mostrat contrari d'ajornar l'entrevista a  Junqueras, prevista per aquest dimecres. En una piulada, el Consell d'Informatius ha explicat que de forma prèvia al debat al  Congrés dels Diputats sobre l'ampliació de l'estat d'alarma, estava previst que RNE emetés part d'una entrevista amb Junqueras.

Han lamentat, però, que la seva publicació hagi quedat ajornada a aquest dijous per ordre del director  d'Informació i Actualitat de RTVE, Enric Hernández, «tot i anar en contra del criteri d'informadors i editors». Consideren que postergar l'entrevista «desvirtua el seu valor i suposa un atac a la independència informativa».

El gir d'ERC

A la reunió de la direcció del partit el passat dilluns  a la tarda va cristal·litzar el gir dels republicans en qüestió d'un mes: de votar favorablement a l'estat d'alarma a, aquest dimecres, votar-hi  en contra al costat de JxCat, la CUP i Vox.

Diumenge a la tarda, Pedro Sánchez va contactar amb el coordinador nacional del partit i vicepresident del Govern,  Pere Aragonès, en una trucada que no va agradar gens  al dirigent republicà: segons recull 'eldiario.es', malgrat les bones paraules, Sánchez no va fer cap concreció en la línia de la descentralització reclamada per ERC.