IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Consell de Ministres aprova el recurs per impugnar la investidura de Puigdemont

Ho ha decidit aquest divendres

Mariano Rajoy
Mariano Rajoy | Cedida

El Consell de Ministres ha aprovat, aquest divendres, el recurs per impugnar la investidura de Puigdemont que es va presentar al Tribunal Constitucional ahir dijous, 25 de gener.

Segons han confirmat des de la Moncloa, el recurs contra la investidura del cap de llista de Junts per Catalunya i expresident de la Generalitat, s'ha aprovat malgrat l'informe en contra que va emetre ahir el Consell d'Estat. 

Així mateix, val a dir que el dictamen d'aquest òrgan jurídic era preceptiu —és a dir, només era una recomanació per al govern espanyol—, però no vinculant.

«El govern té un absolut compromís amb la legalitat a Catalunya»

És el que ha afirmat Soraya Sáenz de Santamaría instants després d'anunciar la decisió del govern de Mariano Rajoy. «Puigdemont està en cerca i captura en territori nacional per uns delictes, per als quals s'ha negat a rendir comptes davant el Tribunal Suprem», ha afirmat Soraya. 

D'altra banda, aquesta ha prosseguit amb el seu discurs afirmant que «el govern té entre les seves obligacions defensar Espanya i l'estat de dret i té un absolut compromís amb la legalitat a Catalunya».
 

«Torrent no pot proposar Puigdemont»

Soraya ha volgut cobrir les espatlles del govern —i de pas, perquè no dir-ho, de Mariano Rajoy— explicant: «Assumim la nostra responsabilitat legal perquè entenem que una persona que està en cerca i captura no pot tractar de ser investit president».

Sáenz de Santamaría, per acabar, ha comentat: «Respectem els consells jurídics que dóna el Consell d'Estat però el seu dictamen no és vinculant per al Govern».

Finalment, aquesta ha tancat la seva compareixença afirmant que «hem impugnat la proposta de candidat que fa Torrent» perquè «podria haver proposat a molts altres diputats d'aquesta càmera com a candidats a la presidència i entenem que no pot proposar a Puigdemont».


Comentaris

envia el comentari