YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Consell per la República farà una crida a la «desobediència civil» per aconseguir la independència

L'organització aposta pel diàleg amb l'Estat però sempre que es reconegui l'autodeterminació i es reverteixi la repressió

consell republica
Voluntaris del Consell per la República demanant inscripcions durant la Diada | Twitter (@ConsellxRep)

El Consell per la República (CpR) farà una crida als ciutadans a la «desobediència civil quan sigui necessària, sempre dins del marc de lluita no violenta», per «acompanyar l'acció de les institucions catalanes per materialitzar el mandat» per la independència. En un comunicat, el CpR diu que aposta pel diàleg amb l'Estat creant una «plataforma de negociació» amb el reconeixement del dret a l'autodeterminació, la reversió de la «repressió» i una mediació internacional.

Amb tot, avisa que no es pot «bloquejar el mandat de l'1-O» per la negativa d'Espanya a negociar, i per això també insta la societat civil i les institucions catalanes a «preparar les mesures i actuacions necessàries per materialitzar el mandat popular per la independència», i a la ciutadania a donar-hi suport.

Demanen la intervenció internacional per «garantir els drets humans»

Aquestes afirmacions són el resultat de la reunió que els membres del Consell per la República van fer a Waterloo, Bèlgica, el 12 de setembre. A la trobada, també es va constatar que «mentre el mandat derivat del referèndum no s'hagi materialitzat plenament» qualsevol elecció al Parlament de Catalunya es veurà amb «caràcter referendari». Entre les seves conclusions, els membres del Consell per la República també reclamen a institucions europees i internacionals, i especialment a la UE, que «vetllin per garantir els drets humans».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari