Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Miquel Buch

El conseller Buch només dimitirà si els Mossos defrauden la seva confiança

En una entrevista a 'Rac1', també acusa a Pedro Sánchez de ser un irresponsable

Miquel Buch
Buch no es planteja dimitir del seu càrrec | Catalunya Diari

El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha confessat en una entrevista a 'Rac1', quina serà l'única condició per la qual dimitiria del seu càrrec.

Després de molts dies que ha hagut de rebre crítiques per les actuacions i càrregues dels Mossos d'Esquadra a raó dels aldarulls viscuts a Catalunya, Buch s'ha mostrat ferm en la seva decisió de seguir com a conseller i ha dit que, només dimitiria si la policia catalana el defraudés.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

 

El conseller assegura tenir el suport del Govern

En aquest sentit, Buch ha afirmat que: «El cos dels Mossos té un nivell d'autocrítica gegantí. Ells mateixos vetllen perquè es compleixin els protocols. La meva confiança és tan gran que, en cas que em defraudin, seré el primer de plegar». Així doncs, el conseller considera que els agents han seguit en tot moment les directrius marcades i que les seves respostes policials atenen a aquest protocol que, tal com ha afirmat, requereix tota la confiança d'aquesta conselleria del Govern.

Això i tot, ha resultat inevitable que Buch s'hagi plantejat la seva retirada de la primera línia política després de les pressions rebudes en les darreres setmanes. Però, malgrat tot, ha assegurat que: «Rebo missatges de suport i que estem fent el que toca. Alguns membres del Govern també m'han mostrat suport. El president Torra mai m'ha demanat la dimissió».

La polèmica dels policies nacionals i les banderes

Així doncs, caldrà esperar per saber si els Mossos segueixen enfortint la confiança amb el conseller i eviten una dimissió que, almenys als carrers de Catalunya, s'ha demanat a crits. Finalment, en l'entrevista Buch també ha parlat de les imatges de policies nacionals fent-se fotografies amb banderes espanyoles amb manifestants constitucionalistes.

En aquest punt, ha lamentat les imatges i ha dit que, si algú es vol fer una foto amb aquesta policia, ja existeixen els dies de portes obertes, però que  en el marc d'un dispositiu com l'actual, no és la millor decisió.

Buch titlla d'irresponsable a Pedro Sánchez

D'altra banda, Buch ha titllat d'irresponsabilitat l'actitud del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i ha rebutjat les paraules del ministre d'Interior Marlaska, qui ha comparat els aldarulls a Catalunya amb el terrorisme del País Basc.

També et poden interessar...