El conseller d'Exteriors farà una gira europea per explicar el judici de l'1-O

Alfred Bosch ha assegurat que explicarà amb tota transperència «la realitat» del «judici polític»

El conseller d'Exteriors, Alfred Bosch, farà un viatge per les principals capitals europees per explicar el judici de l'1-O | Cedida

El pròxim 12 de febrer tindrà lloc el judici als líders independentistes. A tan sols sis dies que el Tribunal Suprem marqui el seu inici, el conseller d'Afers Exteriors, Alfred Bosch, ha anunciat, durant la sessió de control al Parlament, que en les pròximes setmanes farà un viatge per les principals capitals europees «per explicar la veritat d'aquest procés» i alhora explicar que el cas contra l'1-O és un «judici polític».

El titular d'Exteriors ha explicat que aquesta iniciativa tindrà la seva base en «explicar la veritat, tota la veritat i res més que la veritat» dels fets que es van viure aquell dia. Bosch es dirigirà als mitjans de comunicació, ambaixadors, institucions, organitzacions internacionals, fundacions i 'think thanks' de les capitals que visiti. «Els explicarem a tots amb tota transparència i tranquil·litat la realitat» ha insistit.

Bosch creu que tindrà lloc un «judici polític contra presos polítics»

La veritat, segons el parer de Bosch, que vol comunicar als llocs que visiti és que el 12 de febrer tindrà lloc un «judici polític contra presos polítics» perquè «se'ls acusa de delictes que impliquen violència quan no n'hi va haver». També remarcarà que «fer un referèndum va ser despenalitzat a Espanya» durant el govern de Zapatero. Durant aquesta gira, el conseller també vol posar de manifest que la resta dels seus companys de govern que es troben a l'exili estan en llibertat perquè «els jutges europeus que ho han valorat consideren que no són culpables» mentre que a Espanya hi ha nou líders polítics a la presó.

Segons fonts del departament, està previst que el conseller visiti set capitals europees en set setmanes. La setmana passada ja va ser a Londres i la setmana que ve viatjarà fins a París. A banda dels viatges a l'estranger, també preveu trobades a Madrid i Barcelona.

Bosch critica la campanya 'This is the real Spain'

Òmnium The real Spain
Bosch defensa que el Govern català, a diferència de l'executiu de Pedro Sánchez, no necessita fer «cap campanya de màrqueting» | Òmnium Cultural

El passat 31 de gener el govern espanyol llançava la campanya 'This is the real Spain' «per netejar la seva imatge» ha manifestat el titular d'Exteriors que ha defensat que el Govern català, a diferència de l'executiu de Pedro Sánchez, no necessita fer «cap campanya de màrqueting» i gastar-se un milió d'euros per «intentar ocultar la veritat». «Si ho fan, és perquè se senten insegurs davant de la comunitat internacional, perquè han d'ocultar les seves pròpies febleses» ha afegit Bosch.


Comentaris

envia el comentari