Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

El conseller Josep Bargalló, investigat per l'1-O a Torredembarra

L'actual conseller d'Educació és un dels noms que investiga el jutjat número 3 del Vendrell

Josep Bargalló, en el moment de prometre el càrrec de conseller del govern Torra, el juny passat. | delCamp.cat

 

L'actual conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya,  Josep Bargalló, es troba investigat per part del jutjat número 3 del Vendrell, que investiga la celebració del referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre de 2017 a Torredembarra. El nom de Bargalló és un dels que figura com a investigat per, presumptament, haver  col·laborat amb la celebració de la votació en una de les tres escoles de la vila que es van obrir durant aquella jornada.

Bargalló ja va ser citat a declarar

Segons ha pogut saber BaixGaiàDiari.cat, fa uns mesos, qui avui és conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya ja va ser citat a declarar per part del jutjat que instrueix el cas, en qualitat d'investigat.

Cal recordar que quan es van produir els fets que investiga el jutge, l'1 d'octubre de 2017, Bargalló no formava part del govern de Catalunya —va assumir el càrrec el juny de 2018, amb la resta de l'executiu de Quim Torra. Des de la seva citació, no s'han conegut novetats de la situació judicial de Josep Bargalló en aquest cas, tot i que se'n podrien produir en les properes setmanes.

El jutjat número 3 del Vendrell investiga la celebració del referèndum de l'1-O a Torredembarra

La investigació de la celebració del referèndum de l'1 d'octubre a Torredembarra va arrencar fa poc més d'un any, arran de la denúncia que va interposar una veïna de la vila. El cas va estar en secret de sumari durant mesos i, si bé inicialment se sabia que s'investigava l'obertura de l'escola Antoni Roig, amb l'aixecament del secret de sumari es va saber que, després de l'aportació de més proves per part de la denunciant,  la investigació s'havia ampliat també a les altres escoles de la Torre.

En el marc d'aquest cas, quatre polítics torrencs apareixen com a investigats, alguns dels quals ja han estat citats a declarar: es tracta de  l'alcalde Eduard Rovira (ERC) i els regidors Anna Magrinyà (PDECat), Lluís Suñé (ABG) i Toni Sacristan (CUP). També han estat citats els responsables de les escoles, agents dels Mossos d'Esquadra i diversos veïns, entre els quals l'ara conseller Bargalló.

Malgrat l'aixecament del secret de sumari,  els implicats van mantenir discreció al voltant d'aquesta investigació i no va ser fins fa unes setmanes, amb l'arxivament d'una altra causa relacionada amb els preparatius de l'1-O que requeia sobre l'alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira; que es va fer pública l'existència d'aquest altre cas.

Dies després, un centenar de persones es van concentrar a la plaça del Castell de Torredembarra per donar suport als investigats. Mica en mica, doncs, en van transcendint més detalls.

També et pot interessar

L'alcalde i tres regidors de Torredembarra, investigats per l'1-O

Un centenar de veïns donen suport als torrencs investigats per l'1-O