rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

El conseller Toni Comín descarta tornar a Catalunya si hi ha «risc de presó», encara que aconsegueixi un escó el 21-D

Considera que l'exili és molt més útil que la presó
Toni Comín ha descartat tornar a Catalunya si hi ha «risc de presó» | CatalunyaDiari.com

 

El conseller de Salut cessat pel govern espanyol, Toni Comín, ha descartat tornar a Catalunya des de Bèlgica, on es va refugiar amb el president Carles Puigdemont i altres membres del Govern, si hi ha «risc de presó». Comín ha assegurat que seguirà a Brussel·les encara que aconsegueixi un escó a les pròximes eleccions del 21 de desembre, tenint en compte que és el número set a la llista d'ERC per Barcelona.  

 

«Per raons polítiques i personals, crec que és molt més útil l'exili que la presó», ha explicat en una entrevista publicada aquest divendres al diari 'Ara'. El conseller ha afegit que estudiarà jurídicament la possibilitat de recollir l'acta de diputat sense haver de presentar-se al Parlament. 

 

Considera il·legal la forma en què s'ha aplicat el 155

 

Comín ha apostat perquè els comicis permetin configurar un Govern operatiu des de Barcelona, que complementi i actuï en coordinació amb el «legítim» de Brussel·les, al qual ha evitat tractar com un òrgan simbòlic. «Ara els que hem de fer és guanyar, guanyar i guanyar. Fer saber a la gent que, si no guanyem, els exiliats no tornarem mai», ha insistit Comín. 

 

En aquest sentit, ha titllat d'il·legal la forma en què s'ha aplicat l'article 155 de la Constitució, i ha cridat a continuar avançant cap a la independència de Catalunya sense obsessionar-se, ha dit, amb els terminis. «El que no ens ha ajudat gens durant aquest temps ha estat obsessionar-se amb les dades. Hem de tenir clara l'estratègia i avançar segons es compleixin els objectius estratègics», ha explicat. 

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris