URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

La consellera Clara Ponsatí: «No va valer la pena posar-me en política»

La fiscalia escocesa també ha rebut l’ordre de detenció contra ella

Clara Ponsatí, consellera d'Ensenyament
Clara Ponsatí, consellera d'Ensenyament | Cedida

De la mateixa manera que Carles Puigdemont, la consellera Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia, espera l'aplicació de l'euroordre emesa a la fiscalia per tal que comparegui davant la justícia. TV3 va poder parlar amb ella dijous passat i aquest dissabte es va emetre l'entrevista al programa Preguntes Freqüents (FAQS). Ponsatí es troba treballant a la universitat de Sant Andrews des d'aquest mateix mes de març.

Ponsatí va assegurar que es posaria a disposició de la justícia britànica quan aquesta li ho requerís. La periodista Laura Rosel, en una passejada pels carrers d'aquest petit poble escocès, li pregunta si «ha valgut la pena entrar en política». Immediatament, la consellera ja cessada per l'article 155 respon amb un contundent «no, definitvament no».

Clara Ponsatí: «No voldria que això s'interpretés com una desqualificació a tot el que ha passat»

L'economista i fins al mes d'octubre consellera d'Ensenyament va ser de fet la primera a ser crítica amb com s'havia portat el procés previ al referèndum, tot destacant que no hi havia res preparat quant a les anomenades «estructures d'Estat». Després d'aquest «no» a si havia valgut la pena posar-se en política ha afanyat, però, a assenyalar que «no voldria que això s'interpretés com una desqualificació de tot el que ha passat».

La també catedràtica d'universitat s'ha volgut mostrar optimista en relació a la situació política catalana i a la futura evolució de la República proclamada al Parlament.  «Potser d'aqui a uns anys ho podrem mirar amb una mirada més positiva», ha apuntat. Això sí, té clar que «és evident que he pagat un cost que si hagués pogut evitar-ho».


Comentaris

envia el comentari