IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La conselleria d’Empresa retira els llaços grocs de la seva seu

Després dels diversos avisos de la JEC la conselleria, amb Àngels Chacon al capdavant, ha decidit retirar els símbols independentistes

Quim Torra
La conselleria d'Empresa ha decidit retirar els símbols independentistes de la seva seu | CatalunyaDiari.cat

La Junta Electoral Central (JEC) ha tornat a fer un ultimàtum a Quim Torra, donant-li com a màxim fins a la tarda d’aquest mateix dimarts per retirar els símbols independentistes de la façana dels diversos edificis públics. La JEC ha informat també que si no es retiren els llaços, se sancionarà al Govern i el podria arribar a acusar d’un delicte de desobediència.  Algunes conselleries, com la d'Empresa, ha decidit retirar llaços i pancartes del seu edifici. 

Quim Torra va presentar recentment una al·legació contra l'obligació de retirar llaços i estelades al·legant que la institució no era «neutral». Ja què, segons el seu escrit, retirar aquests escrits seria tant partidista com posar-los, ja que hi ha partits que han fet causa política d'aquesta retirada. Torra ha apel·lat també a què aquesta prohibició implica «el reconeixement als ideals d'uns partits que concorren a les eleccions». 

Tot i que el president de la Generalitat ha decidit mantenir penjada al balcó la pancarta a favor dels presos polítics i el llaç groc. Davant del risc i la polèmica, Torra ha volgut donar llibertat a les distintes conselleries per decidir retirar els llaços grocs, aquest ha estat el cas de la consellera d’Empresa, Àngels Chacon, del PDECat, que ha optat per retriar els símbols.

Generalitat
La Junta Electoral ja va donar un marge de 24 hores perquè retires els símbols independentistes | CatalunyaDiari.cat

La Junta Electoral va donar un marge de 24 hores a Torra per retirar els llaços

La Junta Electoral (JEC) va donar ahir a Quim Torra un marge de només 24 hores perquè retires els símbols independentistes de les institucions públiques, després de la seva negativa inicial. En cas contrari, l'àrbitre electoral ha avisat al president català que si no retira els signes independentistes, podrà ser acusat d'un delicte de desobediència. Així ho ha acordat la Junta Electoral Central, que ja la setmana passada va donar 48 hores a Torra per retirar llaços i estelades. 

Cal recordar que aquesta exigència de la JEC arriba després que Ciutadans interposes una denúncia, ja que el govern s'havia negat, durant una sessió de control, a retirar la simbologia independentista de cara a eleccions. La formació taronja va dur a la Fiscalia la negativa de Torra a retirar els llaços grocs, les estelades i la «propaganda separatista» dels edificis de la Generalitat


Comentaris

envia el comentari