Els consellers del nou Govern de la Generalitat prenen possessió dels seus càrrecs

Aquest fet comporta de forma automàtica l’aixecament de l’article 155

Els consellers en l'acte de pressa de possessió del nou Govern
Els consellers en l'acte de pressa de possessió del nou Govern | CatalunyaDiari.cat

Els consellers del nou Govern de la Generalitat presidit per Quim Torra ja han pres possessió del seu càrrec. Ho han fet aquest dissabte al matí en un acte institucional celebrat a les 11.30 hores al Saló Sant Jordi en el qual, després de llegir-se el decret de nomenament publicat al DOGC, tot ells han hagut de prometre el càrrec davant el president de la Generalitat de Catalunya.

La cerimònia, en la que també hi ha estat present el president del Parlament Roger Torrent, ha finalitzat amb un discurs de Quim Torra com a cap de l'Executiu. Posteriorment, el nou Govern de la Generalitat s'hn dirigit a la Galeria Gòtica per fer-se allà la fotografia oficial i immediatament després s'han reunit de forma oficial per primer cop per celebrar la primera reunió de treball del nou Executiu.

Els consellers destituïts també hi són presents

Aquesta presa de possessió ha estat diferent de les anteriors i carregada de simbolisme, reivindicant la situació política que s'ha viscut els darrers mesos a Catalunya amb l'aplicació de l'article 155. Després de l'entrada al Saló Sant Jordi de Quim Torra i Roger Torrent, els últims en fer-ho han estat els familiars dels polítics empresonats o a l'estranger, que han estat rebuts amb un llarg aplaudiment i amb crits de «llibertat». Aquests han estat els encarregats d'obrir la cerimònia llegint cartes escrites pels consellers destituïts al nou Govern.

Quim Torra i Roger Torrent durant l'acte de pressa de possessió
Quim Torra i Roger Torrent durant l'acte de pressa de possessió | CatalunyaDiari.cat

 

El nou Govern de Quim Torra

Després que Mariano Rajoy es negués a concedir el nomenament dels consellers del nou Govern amb els noms de Jordi Turull, Josep Rull, Toni Comín i Lluís Puig, per les seves condicions d'empresonats o exiliats, Quim Torra va haver d'eliminar aquests noms del seu nou Govern i introduir-ne d'altres per poder desbloquejar la situació política a Catalunya.

Aquest nou Govern estarà format per Pere Aragonès com a vicepresident del Govern i titular d'Economia i Hisenda, Elsa Artadi com a consellera de Presidència i portaveu de l'executiu, Ernest Maragall com a conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; Laura Borràs com a consellera de Cultura; Josep Bargalló com a conseller d'Ensenyament; Chakir El Homranicom a conseller de Treball, Afers Socials i Famílies.

També hi seran Alba Vergés com a consellera de Salut; Ester Capella com a consellera de Justícia; Miquel Buch com a conseller d'Interior; Damià Calvet com a conseller de Territori i Sostenibilitat; Maria Àngels Chacón com a consellera d'Empresa i Coneixement; Jordi Puigneró com a conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, i Teresa Jordà com a consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Adéu al 155

De fet, això ha passat de forma automàtica, sense necessitat de més tràmits, just després que tots els consellers i conselleres han pres possessió dels seus càrrecs al Govern. Es tracta d'una condició que ja figurava a l'acord que es va aprovar al Senat quan es va acordar fer efectiva l'entrada en vigor del 155.


Comentaris

envia el comentari