Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El primer govern de coalició de la història d'Espanya, del PSOE i Unides Podem, en el primer Consell de Ministres, el 14 de gener de 2020.

Els Consells de Ministres deixaran de fer-se els divendres

El president del govern espanyol trasllada aquestes reunions setmanals a inicis de setmana

El primer govern de coalició de la història d'Espanya, del PSOE i Unides Podem, en el primer Consell de Ministres, el 14 de gener de 2020.
El primer govern de coalició de la història d'Espanya, del PSOE i Unides Podem, en el seu primer Consell de Ministres, aquest dimarts 14 de gener de 2020. | Europa Press

Les reunions del Consell de Ministres del nou executiu de Pedro Sánchez seran a partir d'ara a principis de setmana i no els divendres. En una carta dirigida als seus ministres, Sánchez ha explicat que el canvi té com a objectiu «anticipar i programar».

El fet que les reunions ordinàries del govern espanyol siguin a principis de setmana també implica que les comissions de subsecretaris, que s'encarreguen de preparar les qüestions que aborda el Consell de Ministres, seran els dijous i no els dimecres. Sánchez ha reunit aquest dimarts el primer Consell de Ministres del govern de coalició.

Aquest dimarts, el primer Consell de Ministres

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, reuneix aquest dimarts al matí el primer Consell de Ministres de l'executiu de coalició. La reunió del nou govern espanyol del PSOE amb Unides Podem ha començat poc abans de les 10.30 hores després de l'arribada dels ministres un per un al Palau de la Moncloa i la tradicional foto de família del nou executiu.

Es tracta d'un dels governs espanyols més nombrosos de la història de la democràcia, amb 23 membres, onze dels quals són dones i cinc són d'Unides Podem. Sánchez ha dissenyat un executiu amb quatre vicepresidències i 18 ministeris. Onze dels ministres repeteixen a l'executiu. Tots ells van prendre possessió del càrrec dilluns després que Sánchez ho fes la setmana passada. Quan acabi la reunió, el president del govern espanyol compareixerà en roda de premsa.

La primera a arribar ha estat la vicepresidenta primera, Carmen Calvo, seguida del vicepresident segon, Pablo Iglesias. És el primer cop que membres d'Unides Podem formen part de l'executiu i Iglesias s'ha estrenat assistint-hi amb texans i sense corbata. La majoria duia la cartera de ministre a la mà i l'últim a arribar ha estat el ministre d'Universitats, Manuel Castells.

També et pot interessar...