Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una jornada electoral.

Consulta aquí els resultats de les eleccions al teu poble o ciutat

Els resultats de les eleccions al Parlament 2021 a tots els pobles i ciutats de Catalunya

Imatge d'una jornada electoral.
Consulteu els resultats dels comicis a tots els municipis de Catalunya. | ACN

Al marge dels resultats generals de les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebren aquest diumenge, 14 de febrer, CatalunyaDiari us ofereix la possibilitat de consultar quin ha estat el resultat dels comicis al vostre municipi. A través de la barra inferior situada al següent mòdul, podeu introduir el nom del vostre poble o ciutat i, automàticament, podreu veure el nombre de vots que ha obtingut cada força política al vostre municipi.

Unes eleccions que deixen un Parlament molt diferent al de la darrera legislatura

Els resultats que deixa la jornada electoral d'aquest diumenge tenen implicacions en molts sentits. Acabat el recompte de vots i tancats els resultats electorals, vindran setmanes en què l'actualitat política vindrà marcada per l'aritmètica parlamentària. Serà el moment dels pactes, l'etapa en què caldrà veure si els constants vetos creuats que han presidit al llarg de tota la campanya electoral es transformen en realitat o s'acaben esvaint. Comença, doncs, l'època de les sumes i les restes sobre els 135 escons al Parlament que tindran el seu primer 'round' d'aquí a uns dies, amb l'elecció del president i la mesa de la cambra, i més enllà, quan algun dels candidats se sotmeti a la votació d'investidura.

Uns càlculs, unes sumes i unes restes, que caldrà fer en base a una composició parlamentària molt diferent. La tretzena legislatura que neix aquest diumenge, 14 de febrer, presenta un Parlament força diferent, pel que fa a fesomia, del que hem vist en els darrers anys, fruit de la legislatura que va arrencar el desembre de 2017, en les eleccions convocades pel govern espanyol després d'aplicar l'article 155 i cessar el Govern que havia organitzat l'1 d'octubre, havia promogut la declaració de la independència i que va acabar o bé empresonat o bé fora del territori estatal.

A les eleccions del 21 de desembre de 2017, Ciutadans va aconseguir ser la força majoritària de la dotzena legislatura del Parlament de Catalunya. L'obtenció de més d'1.100.000 vots li va permetre comptar amb 36 escons. Una victòria electoral en què el partit taronja va superar el 25% dels sufragis: una de cada quatre paperetes, doncs, van ser per a la candidatura que en aquell moment encapçalava Inés Arrimadas. Junts per Catalunya era fins ara la segona força, amb 34 diputats gràcies als quasi bé 950.000 vots obtinguts, prop del 22%. Per darrere, amb 32 diputats, hi havia ERC, que es va quedar amb 936.000 sufragis, el 21%, molt a prop de Carles Puigdemont.

El PSC de Miquel Iceta era la quarta força parlamentària fins ara, amb 17 diputats gràcies als 600.000 vots (14%) de l'any 2017, mentre que el grup d'En Comú Podem disposava de 8 escons fruit dels 324.000 vots que va aconseguir la candidatura de l'esquerra verda, el 7%. Al Parlament hi havia també un grup mixt integrat per dos subgrups parlamentaris: els quatre escons de la CUP i els quatre del PP. Totes dues formacions van superar el 4% dels suports amb 195.000 vots cupaires i 185.000 de conservadors.