Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont, eurodiputat de Junts per Catalunya.

Segueix la batalla postconvergent a hores de la fundació de JxCat

JxCat permetrà la doble militància almenys fins a l'octubre; el PDECat es mostra taxatiu en aquest sentit

Carles Puigdemont, eurodiputat de Junts per Catalunya.
L'expresident de la Generalitat de Catalunya i actual eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont. | ACN

La postconvergència avança cap a una inevitable trencadissa: JxCat  fa demà el seu congrés fundacional i el PDECat anima a donar-se de baixa del partit a aquells que s'hi sumin. La tensió entre les dues formacions procedents del mateix espai va 'in crescendo'.

La doble militància, permesa a JxCat almenys fins a l'octubre

D'una banda,  JxCat  no decidirà en breu si permet la doble militància en el nou partit de Carles Puigdemont  i ho deixa per al 3 d'octubre, quan està previst que es voti la ponència organitzativa en el marc del congrés fundacional del partit. En una entrevista a Catalunya Ràdio, la impulsora del nou partit Elsa Artadi  ha explicat que han deixat aquest tema obert fins a l'octubre perquè ara l'important és que la gent vagi a la nova formació, i ha afegit que és un tema «de rellevància» que no ha de marcar el grup impulsor o Puigdemont.

D'altra banda, Artadi  ha considerat que l'endreça de l'espai de  JxCat ajudarà l'independentisme i ha defensat que cal tornar a marcar objectius clars amb «lleialtat i respecte» restablint confiances «esquerdades». Preguntada per si el votant que tradicionalment votava Jordi Pujol i Artur Mas té ara dubtes , Artadi ha respost que aquest votant es diu «Xavier Trias, Josep Maria Cullell, Carles Puigdemont, Josep Rull, Jordi Turull, Quim Forn, Elsa Artadi...» i ha afegit que tota aquesta gent està «molt compromesa» amb el nou projecte i amb el lideratge de Puigdemont.

El PDECat, molt bel·ligerant

Per la seva banda, el portaveu del PDeCAT, Marc Solsona, ha demanat als associats del seu partit que si volen marxar al nou partit de Carles Puigdemont  actuïn de manera «noble i honesta» donant-se de baixa del Partit Demòcrata. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Solsona, bel·ligerant, ha afegit que tots els associats del partit saben que el PDeCAT no contempla la doble militància.

El portaveu del Partit Demòcrata ha lamentat que no hi hagi acord un dia abans que comenci el congrés fundacional de JxCat i ha reivindicat que la seva formació no ha d'esperar a l'octubre, quan acaba el congrés del nou partit, per saber què representa. En aquest context, ha insistit que el PDeCAT es presentarà a les eleccions encara que no hi hagi acord.

«En el moment que un associat lliurament se'n va a militar a un altre partit el que ha de fer és no esperar que el  PDeCAT actuï i expedienti sinó de manera noble i honesta donar-se de baixa», ha afirmat.