IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els contractes irregulars de Laura Borràs sumarien 45.000 euros

Hauria adjudicat tres contractes entre 2015 i 2017 a un informàtic que va col·laborar en el màster de la Universitat de Barcelona que va dirigir la consellera

Laura Borràs hauria adjudicat tres contractes per una suma de 45.550 euros a un antic col·laborador
Laura Borràs hauria adjudicat tres contractes per una suma de 45.550 euros a un antic col·laborador | Cedida

Els contractes pels quals estarien sent investigada la consellera de Cultura, Laura Borràs, sumarien un total de 45.550 euros. Segons ha avançat ‘El Periódico’, durant la seva etapa com a directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) va adjudicar tres contractes a un antic col·laborador seu a la Universitat de Barcelona.

Aquest import total s’hauria repartit en tres adjudicacions diferents per tal de no superar el límit de 18.000 euros que establia llavors la llei per evitar obrir un concurs públic. El beneficiari hauria estat un expert ‘freelance’ que hauria realitzat diferents treballs en els servidors i pàgines web de la institució dirigida per Borràs entre el 2013 i el 2018.     

45.550 euros adjudicats en menys de tres anys

Aquests possibles contractes irregulars, que estan sent investigats pels Mossos d’Esquadra, es van assignar entre el juny del 2015 i el febrer del 2017. L'adjudicatari va ser un programador informàtic que va col·laborar en el Màster en Literatura en l'Era Digital de la Universitat de Barcelona que coordinava la consellera. A més, també hauria participat en el grup d'investigació internacional acadèmica Hermeneia, també liderat per Laura Borràs. 

Pel primer dels seus treballs, «Migració dels continguts de l'antic portal 'Què llegeixes?' disseny, programació i desenvolupament», va rebre 17.650 euros. La segona col·laboració, el desenvolupament a la pàgina web de l'organisme de l'apartat del Festival Nacional de Poesia,  es va xifrar en 11.850 euros. Per últim, l'IEC va signar un últim contracte de 16.050 euros per la creació i manteniment de la pàgina web de l'any Bertrana.  

Tots els procediments de l'ILC s'han ajustat «a la legalitat»

Després de la polèmica sorgida, Laura Borràs va voler defensar el «prestigi» de la institució que va dirigir durant cinc anys. La consellera de Cultura va explicar que tots els procediments de l'ILC s'han ajustat «a la legalitat»

Segons ella, l'acusació feta contra la Institució de les Lletres Catalanes «No s'aguanta per enlloc». En tot moment, va reafirmar en diversos mitjans, l'entitat va actuar complint la normativa establerta i la contractació de qualsevol mena de servei sempre es va fer de manera «clara i diàfana»


Comentaris

envia el comentari