Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez i Pablo Iglesias reunits

El PSOE atura la negociació amb Podem a l’espera de la resposta a la seva última proposta

Les converses entre Sánchez i Iglesias s'estanquen a menys de 24 hores de la segona votació

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias reunits
Sánchez i Iglesias han coincidit en la necessitat de conformar una majoria progressista al Congrés | Cedida

 

Les converses entre el PSOE i Podemos no avancen. Segons apunten fonts de la direcció socialista, l'oferta del president del govern en funcions, Pedro Sánchez, ja està llençada, i sembla que no està oberta a cap canvi. 

«s'ha de concloure ja cap a una direcció o una altra»

Els socialistes segueixen sense fer pública la seva proposta a Unides Podem.  A tot tardar, l'acord haurà de veure la llum aquest dijous al migdia, quan es produirà la segona votació de la investidura, però insisteixen: l'última paraula ara la té Pablo Iglesias. Segons 'El Periódico', el PSOE planteja un ultimàtum perquè es prengui una decisió com més aviat millor, ja que no hi ha més moviments planejats. Afirmen que «s'ha de concloure ja cap a una direcció o una altra».

D'aquesta manera, la proposta de Pedro Sánchez aniria més enllà que la inicial.  Tot i això, els de Podemos insisteixen. Asseguren que l'única resposta que han rebut per part del PSOE davant totes les cessions que han fet per aconseguir una aliança ha estat la de no voler compartir cap competència social. En definitiva, els temps passa, la investidura no avança, i Pedro Sánchez té menys de 24 hores per aconseguir arribar a la segona votació amb suficient suport per formar un nou govern  si vol evitar la celebració d'uns nous comicis.

 

També et pot interessar...