Converteixen Gabriel Rufián en el detectiu protagonista d'un nou joc de taula

Haurà de descobrir «qui ha assassinat la democràcia espanyola»
Gabriel Rufián, protagonista d'un joc de taula | «Detective Gabriel Rufián & CO»

 

Gabriel Rufián s’ha convertit en el protagonista d’una batalla que va més enllà del congrés dels diputats i de la política. El polític d’Esquerra Republicana, abastament conegut a Madrid pels seus múltiples apunts sarcàstics, és la cara visible del darrer joc de taula de l’independentisme: «Detective Gabriel Rufián & CO».

 

El joc, basat en el Cluedo segons el seu creador Markie Brown, proposa al detectiu Rufián investigar diferents personalitats espanyoles per arribar a conèixer «qui ha haurà assassinat la democràcia espanyola».

Qui són els possibles assassins?

El creador, que reconeix que el joc està ideat amb «bastant humor», proposa una sèrie de dolents molt coneguts per tothom.

 

Els sospitosos del joc de taula | «Detective Gabriel Rufián & CO».

 

Entre els ‘malvats’ i possibles assassins del joc hi podem trobar José María Aznar («amb ell va començar tot», indica la seva fitxa), Mariano RajoySoraya Sáenz de Santamaría, Paco Marhuenda, Eduardo Inda o Miquel Iceta.

 

El tauler composat pel Parlament, el CNI, i el congrés

Són els tres escenaris on es desenvolupa l’acció. En aquest cas, el creador del joc abandona la tradicional mansió del Cluedo per abordar els grans referents de la política catalana i espanyola.

Els jugadors hauran de recórrer els tres espais si volen saber qui és l’assassí. Així mateix, aquests també poden passar per un bar de tapes i el despatx del Ministre de l’Interior José Ignacio Zoido.

 

El tauler del joc de taula | «Detective Gabriel Rufián & CO».

 

No és la primera invenció de Marc Vilà, conegut com Markie Brown. Amb un nom inspirat amb la pel·lícula de Tarantino, ‘Jackie Brown’, el creador és una dels agitadors del procés.

 

Aquest, de fet, ha fet diverses samarretes en defensa dels ‘Jordis’ i dels polítics presos, va dissenyar una samarreta commemorativa per la visita a Puigdemont a Brussel·les i una altra de l’1 d’octubre.

 

El joc, a més, es pot trobar de manera gratuïta i no té cap mena de llicencia legal.

Comentaris