Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge promocional de l'Escola d'Estiu de la Societat d'Estudis Militars.

Convoquen una trobada per dissenyar com seria l'Exèrcit català

La cita seria, si la pandèmia no ho impedeix, a l'agost

Imatge promocional de l'Escola d'Estiu de la Societat d'Estudis Militars.
La trobada es duria a terme entre el 14 i el 16 d'agost, si la pandèmia no ho impedeix. | Societat d'Estudis Militars.

Com hauria d'organitzar la seva defensa una Catalunya independent? Sota aquesta premissa va néixer la tardor de l'any 2014 la Societat d'Estudis Militars de Catalunya, derivada de l'extinta Assemblea Sectorial de Defensa de l'ANC. L'entitat es dedica a l'estudi de les polítiques de defensa per posar-les  «al servei de l’interès nacional català».

Així, estudien com haurien de ser unes forces armades catalanes en cas que el país assolís la independència. «Ens proposem seguir treballant vers l’assoliment d’una estructura d’Estat fonamental per a la salvaguarda de la vida, la llibertat, i el benestar de la ciutadania, com és una política de defensa equiparable a la d’estats del nostre entorn», expliquen a la presentació del seu lloc web.

Neix l'Escola d'Estiu de la Societat d'Estudis Militars de Catalunya

En la línia dels seus objectius, des de l'entitat han anunciat la convocatòria d'una escola d'estiu per «recopilar, repassar i aprofundir els coneixements en polítiques de defensa». La cita, si no ho impedeix la pandèmia de la Covid-19, se celebrarà entre els dies 14 i 16 d'agost en una zona del Montseny que encara han de confirmar, i s'hi podrà apuntar tothom que ho vulgui per un preu de 120 euros amb àpats i nits inclosos —70 euros per als socis de l'entitat.

El programa de l'escola d'estiu inclou activitats al voltant de diverses temàtiques de defensa, com ara  'L’Exèrcit de Catalunya 1936-37'; 'l’Escola de Guerra de Pins del Vallès'; 'la Comissió d’Indústries de Guerra', 'Teoria de la guerra'; 'Propostes geoestratègiques i doctrinals per a una Catalunya independent' o  'Serveis d'intel·ligència i domini cibernètic'.

  

També hi haurà un taller anomenat 'Escenaris geopolítics de present i de futur: Catalunya al món any 2020, any 2050 i més enllà; velles i noves amenaces, el concepte de seguretat nacional' i un altre que abordarà el disseny d'aquest futurible exèrcit català:  'Propostes de dimensionament de les Forces de Defensa de Catalunya: Força Naval, Força Aèria, Força Terrestre'. La Societat d'Estudis Militars de Catalunya, doncs, encara el seu sisè any de funcionament amb aquest nou format d'escola d'estiu.