Liz Castro demana impugnar i repetir les eleccions després de l'exclusió d'Antonio Baños i altres candidats

Creu que és necessari que «tothom pugui fer campanya i la gent pugui votar en conseqüència i a qui vulgui»

La coordinadora internacional de l'ANC, Liz Castro
La coordinadora internacional de l'ANC, Liz Castro | cedida

Liz Castro, ha demanat la impugnació i repetició de les eleccions a la presidència de l'entitat sobiranista,després de l'exclusió de les llistes d'Antonio Baños, a més d'altres candidats com Alexis Azuaje, Elisenda Romeu, Xavier Ludevid, Pere Camps i altres tretze persones més de representació territorial. 

«S'han de repetir perquè tothom pugui fer campanya i la gent pugui votar en conseqüència i a qui vulgui» ha assegurat Castro a RAC 1, on ha acusat la Junta Electoral de l'ANC de «perjudicar» intencionadament candidats com l'exdiputat de la CUP. «Això va d'una Junta Electoral que inventa regles perquè no li agrada Baños. No volia que passés com a mi. Una persona que hauria arreplegat molts vots, que després es manipulés perquè no guanyés la presidència», ha reflexionat la coordinadora. 

Partidària de convocar una assemblea general de socis

En aquest sentit, Castro ha assenyalat com a possible solució la convocatòria d'una assemblea general de socis per forçar unes noves eleccions a l'entitat. «S'haurien d'impugnar les eleccions perquè hi ha molta gent que no ha pogut ni assistir a aquests col·loquis: algunes candidatures estaven impugnades, i no van poder assistir a tots els col·loquis que podien haver fet», ha explicat Castro. 

La guanyadora de les eleccions al secretariat de l'any 2015 ha insistit que «alguna gent tenia avantatge», i ha recordat el correu que un dels fundadors de l'ANC, Pere Pugés, va enviar als socis per recomanar a qui s'havia de votar. «Que alguna gent pensi que està amb el dret d'anar fent llistes de candidats ho trobo aberrant. És exactament el que no s'hauria de fer», ha sentenciat l'escriptora d'origen nord-americà. 

Antonio Baños en una imatge d'arxiu
Antonio Baños en una imatge d'arxiu | EFE

 

Castro ha indicat que «ho fan, en part, perquè volen controlar els resultats», però ha afegit que el problema és que van «crear uns estatuts en què no es pot fer campanya obertament, i la gent no sabem a qui votar». En aquest sentit, ha proposat simplificar els òrgans de direcció de l'ANC, passant dels 77 membres actuals a uns 11 o 12, escollits els vots directes de les assemblees territorials, i que qualsevol candidat pugui fer campanya la setmana prèvia. 


Comentaris

envia el comentari