Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Valls i Corbacho

Celestino Corbacho abandona Valls i se'n va a Ciutadans

L'exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat comunica a Valls que se'n va amb els taronges

Valls i Corbacho
Celestino Corbacho trenca amb Manuel Valls | EFE

 

Celestino Corbacho, l'exalcalde de l'Hospitalet de Llobregat, no ha tardat a abandonar Valls davant la recent retirada de suport d'Albert Rivera. Després d'una reunió que han mantingut en el domicili de l'exministre francès, Corbacho ha comunicat aquest dimarts a la tarda que formarà part del grup municipal de Ciutadans.

Inés Arrimades, com a portaveu de C's, va ser l'encarregada d'anunciar dilluns que Ciutadans  trencava amb Valls després de diversos malentesos entre Albert Rivera, líder nacional de la C's, i l'excandidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, després que aquest facilités l'alcaldia de Barcelona a Ada Colau.

La coalició Barcelona pel Canvi-C's  va obtenir sis regidors en les passades eleccions del 26 de maig. En un principi, el grup va quedar dividit en dos, els partidaris del candidat —Manuel Valls— i els fidels a Ciutadans. Finalment, Corbacho, qui es trobava entre les cordes, s'ha decantat per mantenir-se fidel al partit taronja, deixant així Valls amb només dos regidors a l'Ajuntament de Barcelona, el mínim per seguir comptant amb grup propi.

Els tres regidors que tenia Manuel Valls eren clau per sumar majories amb Ada Colau i Jaume Collboni, assolint als 21 escons. Això podria significar, inclús, problemes per tirar endavant els pressupostos del consistori. 

La reunió ha sigut decisiva

Aproximadament cap a les 11.00 hores d'aquest matí, Valls ha arribat al seu domicili, lloc on s'ha celebrat la reunió. Tan sols quinze minuts després arribava Corbacho amb la companyia de Paco Sierra —número cinc de Barcelona pel Canvi-C's—, qui no ha assistit a la reunió. 

Tot i que Valls i Corbacho mantenien una bona sintonia personal, com es va poder observar en la campanya electoral quan Valls va felicitar a l'exalcalde per la gestió de l'Ajuntament de l'Hospitalet,  Corbacho ha destacat en alguna ocasió que manté una bona relació amb el partit taronja després de trencar amb el PSC.

corbacho rivera ines
Corbacho ha dit en alguna ocasió que manté una bona relació amb C's | EFE

 

Fonts properes asseguren que va prendre la decisió ja fa uns dies

Fonts properes a Corbacho asseguren al diari 'La Metrópoli' que el regidor ja havia pres la decisió de trencar amb Valls fa uns dies. Pel que asseguren no ha sigut una decisió precipitada com la d'Albert Rivera, sinó molt meditada per part de l'exalcalde.

No obstant això, fonts properes a Valls han anunciat que l'exministre  ja contemplava l'opció de fractura de Barcelona pel Canvi-C's després de les eleccions del 26 de maig, arribant fins i tot a assumir la possible ruptura de Corbacho.

També et pot interessar...