Lliures, a un pas de l'escissió

El corrent crític Esperit 2 de Juliol aposta per «estar al costat de Valls i Parera si amplien el seu projecte més enllà de Barcelona»

Antoni Fernández Teixidó, líder de Lliures
El dimitit president de Lliures, a la imatge Antoni Fernández Teixidó, vol portar el partit a sumar amb la Lliga Democràtica, mentre que el corrent crític vol sumar amb Manuel Valls. | EFE

La formació catalanista Lliures encara l'assemblea d'aquest pròxim 4 d'octubre en clar risc d'escissió. Mentre el seu dimitit president, Antoni Fernández Teixidó, conjuntament amb l'antic parlamentari d'Unió, Roger Montañola, manté vincles cada vegada mes estrets amb la Lliga Democràtica, el corrent crític de Lliures, Esperit 2 de Juliol, aposta per anar junts amb Manuel Valls.

Aquest pròxim divendres, 27 de setembre, prop d'un centenar de militants, i càrrecs, de Lliures, d'arreu del territori, amb una especial presència de les comarques de Tarragona, presentarà el manifest del corrent 'Esperit 2 de Juliol'.

En el text que faran públic, al qual ha tingut accés CatalunyaDiari, Lliures 'Esperit 2 de Juliol' es defineixen com a «humanistes, catalanistes i europeistes» i asseguren que «no es poden repetir errors, com presentar-nos amb formacions ambigües en el tema del procés; anar amb sobiranistes penedits ni amb velles glòries polítiques. Tampoc amb aquells immersos en procediments penals greus».

A favor de sumar forces amb Manuel Valls

Fins a la confirmació de la repetició electoral al Congrés dels Diputats, les eleccions planejaven amb força per sobre l'ecosistema polític català. Ara, amb la convocatòria del 10 de Novembre relativament a prop, sembla que una nova cita amb les urnes a Catalunya ha quedat dissimulada enmig de la impossibilitat dels diputats estatals d'arribar a un acord i investir un president del govern.

Tanmateix, les eleccions al parlament català s'endarreriran però no massa. En aquest context, el d'una pròxima convocatòria electoral catalana, la brama que Manuel Valls està preparant una plataforma per presentar-se a la contesa agafa forma. S'ha arribat a parlar, fins i tot, que durant aquest mes d'octubre qui fou primer ministre francès presentaria la seva plataforma política, 'Catalunya pel Canvi', inspirada en 'Barcelona pel Canvi', que li ha permès obtenir representació a l'Ajuntament de Barcelona.

Parera no descarta formar un nou projecte polític amb Manuel Valls però, per al moment, no entra en els seus plans
El corrent crític de Lliures vol sumar forces amb el projecte de Manuel Valls i Eva Parera. | Cedida

 

En aquest context, 'Esperit 2 de Juliol' deixen clar que «considerem que en Manuel Valls i l'Eva Parera lideren un projecte amb el qual coincidim plenament, Si l'amplien més enllà de Barcelona, estarem, segur, al seu costat, tant per la seva forma de fer política com per entendre el catalanisme com un element integrador i no de separació».

Amb aquest pas endavant, 'Esperit 2 de Juliol' es desmarca dels moviments de Fernández Teixidó d'emmarcar-se dins la Lliga Democràtica i aposten per «consolidar un projecte comú amb potencial per aconseguir aglutinar el màxim d'electors».


Comentaris

envia el comentari